Index Vakbarát Hírportál

Pussy Riot is lesz a Szigeten

2015.08.10. 15:32

A Sziget Fesztivál hétfőn este kezdődik a mínusz egyedik napon Robbie Williams koncertjével, de most az utolsó pillanatokban kiderült: a feminista-punk-aktivista, Putyin-ellenes performanszairól elhíresült Pussy Riot zenekar két emblematikus frontembere, Nadja és Mása, a Glastonbury fesztivál után a Szigetre is ellátogat, ahol egy nyilvános, interaktív színpadi beszélgetésen vesznek részt. 

2011. szeptemberében, Putyin újraválasztásának estéjén alapította egy csapat orosz fiatal lány, élükön Nagyezsda Tolokonnyikovával és Marija Aljohinval a Pussy Riot punk-aktivista formációt. „Ráébredtünk, hogy Oroszországnak szüksége van egy harcos, punk-feminista bandára” – nyilatkozták korábban. “A Pussy Riottal az volt a célunk, hogy az egész világ nevessen Putyinon, hogy egyetlen magára valamit is adó vezető se üljön le vele egy asztalhoz”.

Legutóbb a Glastonbury fesztiválon léptek fel, majd az angliai sikerükön felbuzdulva azzal jelentkeztek a Sziget szervezőinél, hogy a külföldön "Island of Freedom" néven hirdetett Sziget fesztiválra is szívesen eljönnének, hogy egy interaktív beszélgetést tartsanak. Ez a program egyben egy adománygyűjtő esemény is, mivel a Szigettől kapott gázsijukat emberijogi szervezetnek ajánlják fel.



Rovatok