Index Vakbarát Hírportál

Létrejött a szlovák-magyar menőségi koalíció

2015.09.16. 13:21

Nem csak Budapestnek van már saját kis underground barkácsfesztiválja a Rakéta Fesztivállal,  hasonló tematika alapján tartják Pozsonyban a Waves Fesztivált, amit ugyanezzel a névvel Bécsben is megrendeznek majd. 

A Waves Central Europe kezdeményezéshez ebben az évben a Rakéta is csatlakozott, aminek köszönhetően az október 1. és 4. között tartott pozsonyi eseményen fél tucat magyar zenekar is fellép, illetve a főleg cseh, szlovák és osztrák előadók idén különböző balti államok együtteseivel is kiegészülnek. Ráadásul egy páros belépőt is lehet nyerni a fesztiválra, méghozzá itt, most, ebben a pillanatban, nálunk.

A páros belépőért (amihez jár egy menő Waves-szatyor is) cserébe nem fogunk obskúrus csehszlovák new wave zenekarokról kérdezgetni senkit, hanem az ehhez a cikkhez tartozó Facebook-poszt lájkolói között sorsoljuk ki véletlenszerűen a két bérletet. 

Az megvan, hogy Pozsony legalább annyira király hely, mint Budapest? És jó pár zenekar fellép októberben a Waves...

Posted by Stenk on 2015. szeptember 16.

A pozsonyi egyébként Waves csinált egy kedvcsináló Spotify-playlistet is fellépő együttesektől válogatva. Ezen szerepel több magyar produkció is, hiszen Pozsonyban a nemzetközi fellépők listáját bővíti majd az Ivan & The Parazol, Zanzinger, a Dope Calypso, a Makrohang és az Umreti Fit is.  A fesztivál legnagyobb dobása egyébként Mike Skinner, a Streets egykori frontembere lesz.



Rovatok