Index Vakbarát Hírportál

880 ezren voltak a MOL Nagyon Balatonon

2015.09.24. 13:09

Szombat este ért véget a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely májustól szeptember közepéig a Balaton Régió számos pontján zajlott. A 22 eseményen összesen 880.000-en vettek részt.

MOL Nagyon Balaton program három évvel ezelőtt indult, céljuk hogy a Balatont a hazai és a nemzetközi közönség szemében egészen más megvilágításba helyezzék. Közleményük szerint tavaly óta majd megduplázódott azok száma, akik e programok miatt látogattak a Balatonra.

“A szombat esti Vad Fruttik kompkoncerttel zártuk a MOL Nagyon Balaton sorozatot, amelyen idén összesen 880.000-en vettek részt. A legnagyobb tömeget a Művészetek Völgye, a MasterCard Balaton Sound, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, valamint a STRAND és a B.my.Lake fesztiválok vonzották, de igazán büszkék vagyunk a néhány ezer fő részvétele mellett zajló kisebb fesztiválokra és programokra is, amelyeknek a Balaton számos pontján szabadtéri színpadok, strandok adtak otthont.” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton főszervezője.

A Nagyon Balatonhoz idén először névadó, főszponzorként kapcsolódott a MOL.

A MOL Nagyon Balaton program keretében 2015-ben az alábbi események kerültek megrendezésre: NN Ultrabalaton tókerülő futóverseny, Balatoni Nyár - Rúzsa Magdi koncert Révfülöpön, Kultkikötő, Kálibuli, Kompkoncert Hoboval és Bandájával, VinCE Balaton, KeszthelyFest, Yacht Balaton, MasterCard Balaton Sound, VeszprémFest,Csárdáskirálynő 100 előadás a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon, Veszprémi Utcazene Fesztivál, ARTplacc Kortárs Művészeti és Design fesztivál, Művészetek Völgye, Incognito koncert Siófokon, IV. Paloznaki Jazz Piknik, Füredi Borhetek, Kaláka, Muzsikás és Lajkó Félix közös koncert Siófokon, STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, B.my.Lake fesztivál, Balaton Method vetítések, Kompkoncert a Vad Fruttikkal.



Rovatok