Index Vakbarát Hírportál

Már megint itt van egy király magyar zenekar

2015.10.29. 16:32

Egy-két hét eltéréssel, de majdnem pontosan egy éve tűnt fel nekünk a budapesti Puma Danger zenekar a Glass Echoes & Cozy Cabanas című EP-jükkel, amivel az év legjobb magyar zenei megjelenései közé is bekerültek nálunk, majd az éves indexes dalverseny 30-as mezőnyében is feltűntek. Azóta sok mindent történt a zenekar környékén, elkezdtek aktívan koncertezni és összerakták az első nagylemezüket, és itt debütál nálunk először.

A 10 számos Sun Pitcher tovább viszi a tavaly EP-n megismert hangulatot, de itt már nem jellemző a lo-fi hangzás, ahogy a szétfolyós pszichedéliát is valamivel vaskosabb, néhol desert rockos, néhol stoneres hangulatra cserélték, de valahol még konkrét grunge motívumok is felbukkannak.

A Puma Danger egyébként túl van az első külföldi turnéján is, szeptember és október között az Indexen is feltűnt Run Over Dogsszal nyomtak le egy kilencállomásos európai (Anglia, Ausztria, Németország, Franciaország, Hollandia) turnét, ez a mostani album pedig a befejezése, egyben összefoglalója ennek az évnek.

"December környékén felgyorsultak az események körülöttünk, ekkor határoztuk el, hogy belevágunk egy nagylemezbe. A dalokat egy hosszú hétvége alatt dobtuk össze Kecskeméten és nyár végén megkezdtük a lemez felvételét, amit félbeszakítottunk egy nyugat-európai turnéval. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy két hetet, olyan zeneileg meghatározó városokban tölthettünk, mint például London, Manchester vagy éppen Párizs. Hazaérkezésünk után, szusszanás nélkül fejeztük be a lemez utómunkáit Niccoló (a zenekar frontembere) lakásán" - mondja az album hátteréről Hédl Áron basszusgitáros, de azt már Niccoló Cina énekes-gitáros teszi hozzá, hogy ugyanannál az Illés Nándornál vették fel a számokat, akinél az EP-t is készítették.

A Puma Danger október 30-án, tehát most pénteken mutatja be az új albumot a Kuplungban, ahol olyan más figyelemreméltó magyar garázsrock zenekarok lépnek fel előttük, mint a nemrég a pozsonyi Waves fesztiválon megforduló Dope Calypso, vagy az első lemezét szintén nálunk bemutató és közben háromfősre duzzadó Kőszívű Ember Fiai.



Rovatok