Index Vakbarát Hírportál

De kik fognak zenélni a Stenk születésnapi buliján?

2015.12.01. 17:13

Reméljük, senki nem felejtette el, hogy péntek este ünnepeljük meg a tavaly ilyenkor indult Stenk első születésnapját – bulival, koncertekkel és tortával, ahogy azt ilyenkor illik. A következő napokban a fellépőket fogjuk majd bemutatni azoknak, akik esetleg még nem ismerik őket.

Az Index idei dalversenyén is szereplő Somersault Boy másodikként áll majd a színpadra, várhatóan este kilenctől. Előtte Szabó Benedek (tudják, őt szokták az új Cseh Tamásként emlegetni, bármennyire is háklisak a zenészek az ilyesmire) Zombie Girlriend nevű zenekara játszik, utána pedig Henri, a Fran Palermo frontembere zenél majd.

A Somersault Boy sztorija négy évvel ezelőtt, épp szenteste indult, amikor a dalok mögött álló Sallai Laci feltöltötte a netre néhány számát. (Sallai egyébként mostanság a Felső Tízezerrel, valamint Szabó Benedek zenekarával, a Galaxisokkal is igen aktív. Sőt, az idei Szigeten még a Stenk-stábot is kihúzta a csávából, amikor beugrott gyorsan egy Future Islands-interjúra.) Később a projekt trióvá bővült, és így indultak A Számon is a Sick of Myself című dalukkal, amit mi is nagyon bírtunk.

Megvettem az albumot, várom, hogy mikor lesz koncert. Mit mondjak még?

lelkendezett a főszerkesztőnk is. A dalhoz egyébként a verseny után a Sátántangó jeleneteivel felturbózott rajongói videó is készült.

A Somersault Boy idei legutolsó koncertjét a Stenk születésnapi buliján adja a budapesti indie-fellegvárban, vagyis a Beat on the Bratben, majd a jövő év elején stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a második albumukat. Az elsőt, a How To Do A Somersault címűt, egyébként a tavalyi év legjobb magyar megjelenései közé is beválogattuk, és mindjárt a húszas lista harmadik helyét sikerült megcsípniük.

A pénteki koncert nemcsak azért lesz izgalmas, mert valószínűleg ez lesz az utolsó a stúdiózás előtt, hanem azért is, mert ez lesz az utolsó koncert, ahol még az első lemez dalai fognak dominálni. Természetesen ezután is fogunk róla még játszani, de már nem annyit

– írta nemrég a Facebook-oldalán is a zenekar.

Tessenek tehát eljönni a pénteki bulira, és megnézni a Somersault Boy, valamint a másik kettő fellépő koncertjét is! Korán kezdünk (már nyolctól ott leszünk), és hajnalig haza sem megyünk. Az eseménynek Facebook-oldala is van – csatlakozni ér!

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!



Rovatok