Index Vakbarát Hírportál

Nicki Minaj elnyomó diktatúrában haknizott

2015.12.20. 16:48

Nem túlzottan hatották meg az emberi jogi aktivisták Nicki Minajt, aki a tiltakozás ellenére 2 millió dollárért cserébe szombaton fellépett az angolai diktátor, José Eduardo dos Santos tulajdonában lévő telekomcég, az Unitel rendezvényén. Minaj 2 millió dollárt kapott a koncertért, írja a New York Post.

Azt a pénzt, amit az angolia szponzoroktól kap, a kormány korrupcióból és az emberi jogok megsértéséből szedte össze" - írta Thor Halvorssen, a Human Rights Foundation elnöke egy nyílt levélben múlt héten.  "Csá, Angola! Készen álltok a bulira?" - írta Minaj az Instagramján.

Oh hai, Angola. Ready for the show? *

Nicki Minaj (@nickiminaj) által közzétett fénykép,

Dos Santos 1979 óta az afrikai ország diktátora. Angola egy súlyosan elnyomó diktatúra, ahol nincsenek tiszta választások, és az ellenzéket erőszakosan elnyomják. Idén dos Santos kormánya 200 ellenzéki gyilkoltatott meg és 17 ember került börtönbe erőszakmentes ellenállás miatt. A Nemzetközi Valutalap (IMF) adatai alapján Santos legalább 32 milliárd dollárnyi olajjövedelmet lopott el. A 21 millió angolai állampolgár hetven százaléka számít mélyszegénynek, tehát ennyien élnek napi két dollárnál kevesebb pénzből.

Ehhez az esethez hasonló kiakadás volt akkor is, amikor Mariah Carey 2013-ban 1 millió dollárért énekelt dos Santosnak és lányának az Unitel buliján.



Rovatok