Index Vakbarát Hírportál

Ami a Balaton Methodból kimaradt

2016.02.09. 16:32

Akik megnézték a végig klipekből összeállított Balaton Methodot, azok láthatták, hogy a Jónás Vera-epizódnak nagyon hamar vége lett, hiába néztük volna még a sokmonitoros villódzást, új klip kezdődött. Úgy tűnik, az alkotók is így voltak ezzel, mert most készült az akkor forgatott anyagból egy új klip is a Send Your Love című számhoz, amit itt a Stenken lehet először látni. 

A Send Your Love a Balaton Methodban volt először hallható és látható, most a film ismert és kihagyott jeleneteiből készült egy új, teljes klip. A Balaton Method és így a Send Your Love videójának is különlegessége, hogy a kép és a hang valós időben, vágás nélkül kerültek felvételre.  "Nagyon izgalmas volt, hogy egy új, még sosem hallott számot dolgozhattunk fel. Külön a videó miatt fejlesztettek számunkra egy programot, ami az élő kamera képét több monitoron tudta visszaadni a videóban látható módon." - mondta Szimler Bálint rendező a forgatásról. "Sajnos egész nyáron rossz idő volt, és ez Veráék forgatási napján is így volt. Nagyon erős szél volt, hullámzott a Balaton, így nem is az eredetileg kinézett helyszínen tudtuk megejteni a forgatást." A forgatási további nehézségeiről ebben az interjúban meséltek az alkotók

A Balaton Methodban egyébként több olyan videó is van, amelyek nem teljes egészében vannak a filmben, hanem egy idő után elvágják őket. "Ezekkel nagyon sokat próbálkoztunk a vágószobában, a film egészének kellett alárendelni őket. Nem akartuk, hogy olyan legyen, mint egy szkeccsfilm, amit néz az ember, és egy idő után már azt reméli, hogy az utolsót látja. Szóval bízunk abban, hogy a film belső dinamikája jól működik, és a teljes videók pedig - mint korábban a Bajdázó vagy most ez is - teljes egészükben megtekinthetőek-meghallgathatóak a neten."

A mozikban egyébként még mindig műsoron van a Balaton Method, a benne látható részletek közül eddig a Punnany Massif, Akkezdetphiai és a Bajdázó jelentette meg a sajátját önálló klipként is, most pedig negyedikként csatlakozott a Jónás Vera Experiment dala. 

Jónás Vera és G. Szabó Hunor duettje, a Walk Away ott van a legjobb 30 között a Stenk-dalversenyén is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok