Index Vakbarát Hírportál

Együtt küzdenek a magyar punkok a rák ellen

DBELO20110916035
2016.03.04. 17:12

Óriási dzsemborit tart a hazai punk-hardcore színtér szombat este a Dürerben. A maratoni koncertsorozat során másfél tucat zenekar áll színpadra, köztük több olyan is, amit már évek óta nem, vagy csak elvétve lehetett látni.

A bulinak szomorú apropója van: a magyar hc-közösség egyik meghatározó alakja, Mezei „Mező” Gábor, aki a Semmi Komolyban basszusgitározott, ritka rákos megbetegedésben szenved. 2015 nyarán rosszindulatú lágyrész-daganatot találtak az egyik térde mellett, amelyet eltávolítottak ugyan, de a daganat kiújult, még az érintett láb amputálása is felmerült az orvosokban. A színtér most az ő gyógykezelésére gyűjt.

Az utolsó CT-vizsgálat sajnos azt mutatta, hogy áttétes a daganat, összesen 4 áttétet találtak a tüdő jobb és bal oldali lebenyében. Mező a betegség felfedezését követően összesen több mint 16 kisebb-nagyobb műtéten esett át mostanáig

– írják az adománygyűjtő-oldalon, ahol azok is adakozhatnak, akik esetleg nem tudnak részt venni a bulin.

A fellépők között igazi különlegességek is lesznek: újra összeáll a Nesze, a Bridge To Solace, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra gitárosainak régi zenekara, a győri Kevés is. Sőt, a PASO is játszani fog, ami azért különleges alkalom, mert a zenekar már csak alig-alig lép fel underground-rendezvényeken. "Mező barátunk betegsége olyan szintű, az egész színteret megmozgató összefogást hívott életre, amelyben mi is büszkén és teljes szívvel veszünk részt" – indokolták a részvételüket.

Rajtuk kívül játszik még többek között az egy ideje újra koncertező Böiler, a Duna, a Hanoi, a Tango Underground, a Snobs és a Tisztán a Cél Felé. A teljes line-upért és a további részletekért érdemes az esemény Facebook-oldalára kattintani. Ha valaki megéhezne, vegán büfé is lesz, amelynek bevételét szintén Mező kapja, akinek innen is jobbulást kívánunk.

Ez pedig a PASO és a Böiler-frontember, Rieger János közös videója, ami a tavalyi első magyar klipszemlén megnyerte a legjobb klipnek járó díjat – sőt, nálunk volt a premierje is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok