Index Vakbarát Hírportál

Tényleg lopták a No roxa ájt

2016.03.07. 13:30

Kimondta a bíróság: Jolly lopta a No roxa ájt – írja a Blikk. Persze a 2014 óta húzódó plágiumügy nem ilyen egyszerű, mert a Fővárosi Törvényszéken most csak egy nem jogerős részítélet született, miszerint Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly évekig magát tüntette fel valótlanul a No roxa áj című dal szerzőjeként, holott azt Dirnberger Tímea Kamy jegyzi, aki 2007-ben le is védette azt Cigánylány címen az Artisjusnál.

A bulvárlap úgy tudja, az énekesnő ugyan engedélyt adott Jollynak a zenei alap felhasználására, de a mulatóskirály a dalt a sajátjaként jelölte meg, óriási karriert befutva ezzel Kis Grófo oldalán.

A bírósági szakértők azonban megállapították, hogy az eredeti nótát sajátította ki magának, a két mű dallama, felépí­tése, zenei tempója, hangszerelése és hangneme is azonos, csak a dallam mellékszólamában vannak apró különbségek.

A bíróság nyilvános bocsánatkérésre kötelezte Jollyt, akinek fel kell tüntetnie Kamyt a No roxa áj szerzőjeként, 200 ezer forint sérelmi díjat kell fizetnie, és el kell távolítania a Youtube-ról a több mint 22 milliós nézettségű Kis Grófo-klipet.

A Blikk úgy tudja, Jolly nem jelent meg hétfőn a bíróságon, de fellebbezhet az ítélet ellen. Kamy elégedett az ítélettel, de a neki járó pénzről az Artisjustól kikért adatok alapján később dönt a bíróság.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok