Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen cica sem sérült meg a forgatás közben

2016.03.17. 15:04

Őzi, a magyar agár után újabb hazai rockcsillag született Szabó Benedek és a Galaxisok legújabb klipjében, igaz, a zenekarvezető házikedvence, Titusz csupán egy villámgyors cameo erejéig tűnik fel az egyébként sem túl hosszú klipben. A Gubancok klipjét a Stenken lehet először látni.

Tavaly év végén egyenesen 2015 legjobb magyar albumának választottuk meg Szabó Benedekék A legszebb éveink című lemezét, amit már a megjelenésekor is nagyon szerettünk, áprilisban gondolkodás nélkül dobtuk rá a tíz pontot a Hét lemezében, de a kazettákat is hamar elkapkodták, amiket a frontember két ikeás szatyorban vitt haza a Mini egykori basszusgitárosának budaörsi kazettamanufaktúrájából.

Az album két dalához már tavaly forgott videó,  A teljesség felé  ráadásul az idei dalversenyünkben is szerepelt. A zenekar közben aktívan koncertezik, és már az új anyag dalai is készülőben vannak, de mivel a  Gubancokat  nagyon szereti a közönség, ezért ehhez is mindenképp szerettek volna klipet forgatni.

Ahogy az elmúlt két alkalommal, most is Rusekkel dolgozunk, akivel egy bacilusoktól terhelt délutánon, amikor a stáb és a zenekar nagy része éppen lábadozott vagy lebetegedett, sikerült is leforgatni a videót a lakásunkban - tehát a cica, aki egy ponton beesik a képbe, szintén a miénk. A neve Titusz, és természetesen nem sérült meg a forgatás során, azóta is megvan, nagyon szeretjük

– mesélt nekünk a zenekarvezető a forgatásról.

A klipben egyébként a zenekar tagjai színes gombolyagokba csavarodva jópofáskodik, miközben az énekes-dalszerző egyúttal a friss olvasmányélményei előtt is fejet hajt. "Ahogy a legtöbb ember, én is szeretek kérkedni azzal, hogy tudok olvasni" – mondta a Stenknek. A klipben bemutatott gubancokat végül egy női kéz és egy olló vágja fel.

És ha már az olvasásnál tartunk: a dal címét R.D. Laing skót pszichiáter azonos című könyve ihlette. A zenekar egyébként március 19-én, szombaton koncertezik legközelebb Győrben, a Hiperkarma vendégeként. Utána Miskolcon, Pécsen, Debrecenben, majd a Müpában is koncerteznek majd.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok