Index Vakbarát Hírportál

Senki se tenger, mindenki óceán

2016.04.13. 14:17

Nem titok, hogy eléggé kedveljük a budapesti Gustave Tiger punkzenekart, ezért is örülünk annyira, hogy most bemutathatunk tőlük egy új klipet és dalt. A Senki se tenger különlegessége, hogy a zenekartól szokatlan módon magyar nyelvű a szövege.

A magyar szöveg egyébként Hó Marcinak köszönhető, aki tavaly nyár óta a Gustave Tiger basszusgitárosa is, de ez még nem jelenti azt, hogy nyelvet váltanak. Legalábbis ezt mondta nekünk a zenekar Szabó Csaba, az együttes gitárosa.

"Izgalmas újdonság az eddigiekhez képest, hogy Erikának rózsaszínű a haja, illetve hogy ez egy magyar nyelvű szám, Hó Marci írta a szövegét, aki rutinos énekes-dalszerző és tavaly nyár óta a basszusgitárosunk. Arra mondjuk nem vennék mérget, hogy olyan nagyon sokat fogunk magyarul énekelni a jövőben, a hamarosan megjelenő lemezen is csak ez az egy ilyen dal van, viszont ez így tényleg csodás, nem is igazán tudnám elképzelni máshogy. Hogy miről szól, azt passzolom, de szerintem így is elég meggyőző, mértéktartó és talányos, van benne óceán, porcelán meg állatok, szóval könnyű hozzá kapcsolódni. Amikor még csak a zene volt meg, akkor buzzcocksos volt a munkacíme, a végeredmény viszont szerintem kicsit a Lush-nak a gyorsabb dalaira emlékeztet, szóval nem tudom, aki szeret ilyeneken gondolkodni, az gondolkodjon rajta nyugodtan."

Nekünk egyébként a Senki se tengerről a korai Fucked Up vagy éppen a White Lung ugrott, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mennyire jól áll a korábban szólóanyaggal is jelentkező Szurcsik Erika énekesnőnek a magyar dalszöveg. A klipet egyébként az eddigi Gustave Tiger-videókért is felelő Rusek készítette.

Ne maradjon le semmiről!

     



Rovatok