Index Vakbarát Hírportál

Szédül a szíven szúrt Péterfy Bori

2016.04.14. 14:00

Elkészült a Péterfy Bori & Love Band negyedik albuma, Szédülés címmel, és csak az Indexen lehet most meghallgatni az április 15-i hivatalos, fizikai és digitális megjelenés előtt.

Tövisházi Ambrus tag és producer annyit mondott a lemezről előjáróban, hogy nem annyira hangzásközpontú, mint a 2012-es Fehér éjszakák volt, de koncerten nagyon jó játszani, meg a szövegeket is valahogy könnyebb volt megírni, mint eddig.

Bori iszonyat módon belehúzott a szövegírásba, pár hét alatt megírt 6 szöveget.

A Szédülést a zenekar Soroksári úton található próbatermében vették fel, a szövegekben pedig közreműködött Vető János, a Trabant atyja (a Párnacsata szövegét írta), illetve Lovasi András is (ez pedig Az én szerelmem).

Méhes Marietta és a Trabant annak idején semmihez sem hasonlítható, csodálatos világot teremtett meg, miközben egyetlen nagylemezük sem jelent meg. A Love Band első koncertjein 2007 környékén játszottunk két Trabant-számot, az Ez a ház is ledőlhet, meg a Tűz címűt.

- mondta a zenekarvezető az MTI-nek.

Tövisházi azt mondta, hogy Az én szerelmem zenéjét úgy írta, hogy elképzelte Walter White-ot a Breaking Bad végéről, ahogy tolja a sivatagban a hordó pénzt. Az első számban Henri Gonzo, azaz a Fran Palermo énekese segít a vokálban.

És akkor a teljes album:

A borítófotót és a címlapképünknek használt szíven szúrt képet is Borsi Flóra készítette, akiről már írtunk itt az Indexen. A lemezből egyébként készül majd bakelitverzió is, de csak akkor, ha a rajongók előrendelnek legalább 50 példányt. Előrendelni pedig ezen a linken lehet.

A lemezhez két videoklip is készült, egyikről írtunk itt a Videódiszkó-rovatunkban, a másik pedig a címadó dalhoz készült, szuperkaraoke-változatban.

 A Szédülés lemezbemutatóját július 30-án tartják a Budapest Parkban, a koncert Facebook-oldala itt érhető el.



Rovatok