Index Vakbarát Hírportál

De miért van ilyen kevés Prince-szám a Youtube-on?

2016.04.21. 20:32 Módosítva: 2016.04.21. 21:10

57 évesen korában holtan találták a saját stúdiójában a popzene hercegét, Prince-t. A gyászoló zenerajongók természetesen azonnal néhány híres Prince-szám meghallgatásával akartak emlékezni világszerte az énekesre - de legnagyobb meglepetésükre ilyet nem nagyon találtak egyik népszerű zenemegosztón sem.

A zenész képviselője ugyanis letiltotta Prince dalait szinte mindennépszerű online zeneszolgáltatónál, így nem elérhetőek az Apple Music oldalán, sem az Rdión, de még a rajongók által a YouTube-ra tett videoklippeket is vissza kellett vonnia a feltöltőknek. A Spotify-on pedig csak a 2015-ös Stare elérhető.

Prince-dalokat tehát hivatalosan így ideje csak Jay Z saját streamoldalán, a Tidalon keresztül lehet hallgatni - írja a Billboard. Nemhivatalosan viszont sok helyen felbukkannak: többek között a Vimeón, a portugál Youtube-on, a Sapón és a törökök Islesene nevű videómegosztóján is.

Müzik Videoları * Videoya Git

Ebben a Stenk-posztban mi is összeszedtük a 9 legjobb Prince-dalt.

Frissítés:

A Tech.Mich közben már arról ír, hogy az iTunes és a Google Play is elérhetővé tette az elhunyt énekes dalait, illetve hozzátett egy egészen triviális módszert is, amit ma már hajlamosak vagyunk elfelejteni a webkettes világban:

Ha Prince-számot akarsz hallgatni, kapcsold be a rádiót!

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok