Index Vakbarát Hírportál

Nem szűnik meg az MR2 Akusztik, csak átalakul

2016.06.08. 16:25

Már egy ideje Életünk ritmusaként dübörög az áramvonalasított, felhígított, személyi cseréken átment Petőfi Rádió, ami ugyan próbálja folyamatosan azt kommunikálni, hogy minden rendben, de a mai bejelentés alapján nagyon úgy tűnik, hogy az új szerkesztőcsapat tényleg elhatározta, hogy fenekestül felforgatja az MR2 arculatát. Ennek lett az áldozata a népszerű MR2 Akusztik nevű műsor is, ami ma egy Facebook-posztban köszönt el a hallgatóktól, miközben az MTVA pont az ellenkezőjét állítja.

Az MR2 Akusztik kicsit a nyugati zenei rádiók tematikus session műsorainak a mintájára működött, vagyis egy-egy zenekar bejön a stúdióba, és feldolgozzák a saját, vagy egy másik előadó valamelyik dalát. A Petőfin ezt annyival toldották meg, hogy alapvetően akusztikus átiratokban segítették a zenekarokat, legyen szó szimpla egygitáros feldolgozásokról, vagy komplett orkesztra közreműködéséről, majd ezeket leadta a rádió és felkerült a netre is a legtöbb felvétel.

Ráadásul az akusztik nem csak a legismertebb előadóknak, hanem kifejezetten kicsi, feltörekvő bandáknak is lehetőséget adott, hogy profi stúdióban, profi zenészekkel dolgozzák át saját, vagy mások dalait. Mint például a zajos pszichedelikus rockot játszó Middlemist Red, akik a stílusban tőlük erősen eltérő Muzsikástól is dolgoztak fel zenét a műsorban.

A Petőfi Rádió arculatváltása teljesen kicsapta a biztosítékot a hallgatóknál, iszonyatos tempóban csökken a támogatottsága a Facebookon, miközben a Petőfi ma már sajtóközleményben jelentette be, hogy csütörtökön debütál náluk Rúzsa Magdi új dala, ami akkora premier lesz, hogy már meg is lehet hallgatni a Youtube-on.

Megkerestük az MTVA sajtóosztályát, akik a cáfolták a híreket, sőt, pont a műsor megerősítéséről beszéltek. Továbbra is a vasárnap kerül műsorba az adás, és az eddigieknél nagyobb figyelmet kap. A heti vendéget stúdióbeszélgetésre hívják, hogy ott beszéljen a dalokról. Annyi lesz a változás, hogy

mostantól nem egy külsős cég készíti az Akusztikot, hanem a költséghatékonyság jegyében belsős kapacitással oldják meg a gyártást.

Az MR2 Akusztik Facebook-oldalát egyébként nem a rádió, hanem az MTVA szerint feltehetően egy külsős vállalkozás csinálja, ezért a közmédia sajtóosztálya szerint minimum problémás, hogy a jogilag a Petőfi Rádióhoz tartozó Akusztik nevében a rádió engedélye nélkül nyilatkoznak a Facebookon.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok