Index Vakbarát Hírportál

Egymást váltják a gitárosok a Kopaszi-gáton

2016.06.16. 18:16

Csütörtöktől indul a Dunán a buli, ekkor kezdődik ugyanis a Dunapest művészeti és urbanisztikai fesztivál. Mi most a zenei programokat emeljük, de filmvetítések is az A38 hajón, csónaképítés, utcaszínház és látványos szöveget formázó vízes installáció a Ludwig múzeumnál, amiről már korábban is írtunk.

Az egyik legérdekesebb zenei programnak az akusztikus koncertek hangzanak a Dunán: vasárnap 16 órától a Kopaszi-gáton óránként váltják egymást különböző előadók és mindannyian egy szál gitárral a kézben adnak majd koncertet.

Fellép majd az az I Am Soyouz is, aki bekerült a Stenk dalversenyének döntőjébe is, ezenkívül fellép még Szeder, Makó Dávid The Devil's Trade-je, Petruska és Beck Zoli is.

A Várkert Bazárban rendezik a nemzetközi Budapest A Cappella Fesztivált, ahol a hangszer nélküli csoportos éneklés hagyományait szeretnék megismertetni a magyar közönséggel.

A fesztivál egyik legérdekesebb, bár nem zenei programjának ígérkezik a TECHNIKA1 Nyitott Műhely és az Amatőr Hajóépítők Közösségének közös workshopja, ahol megmutatják, hogyan kell hajót építeni - a saját két kezünkkel. Ezen az Index stábja is részt vesz, a tapasztalatokról pedig videóban számolunk majd be.

A június 16-19. között megrendezett Dunapest fesztivál programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve. Ajánlónkban csak a programok töredéke szerepel, részletes információk a  dunapest.hu oldalon találhatóak.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok