Index Vakbarát Hírportál

Sopronban macskakő nem marad szín nélkül

2016.07.01. 16:59

A VOLT Fesztivál nem csak a Lővérekben tart, hanem Sopron főterén is: a VOLT-Fő-Tér-Kép produkció keretében a Tűztorony tövében kortárs művészek és a közönség macskaköveket felhasználva egy hatalmas képet készítenek el. A munkálatokról egy drón segítségével timelapse-videó is készül majd.

Július 1-jén, pénteken mindenkit várnak a soproni Fő téren, ahol ismert kortárs művészek, a VOLT ART GROUP tagjai vezetésével a tér 24000 db macskakövét aszfaltkrétával színezik majd ki közterületi “mozaikból” néhol képek, néhol nonfiguratív minták rajzolódnak ki, az alkotást pedig a téren, magasban elhelyezett kamerák rögzítik.

Az alkotásban ef.Zámbó István mellett Verebélyi Diána, Magyarósi Éva, Papp Ildikó és a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete hallgatói, valamint az Autistic Art szervezésében autisták is részt vesznek. A közönség aktív tagjai emléklapot kapnak és büszkén dokumentálhatják, hogy részt vettek a világ egyik legnagyobb, közterületi képzőművészeti alkotásának elkészítésében.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok