Index Vakbarát Hírportál

99 sérült, 48 tonna szemét: country-buli volt Pittsburgh-ben

2016.07.05. 08:43

Kenny Chesney neve a zenebuzikon és az itt élő amerikaiakon kívül nemigen mond sokat az egyszeri olvasónak, nem hiszem, hogy Majka törzshallgatóinak és a country-szupersztár rajongóinak halmazainak metszete egyáltalán tartalmaz elemet. Nem ő az egyetlen olyan előadó, akiért az USA-ban megvesznek az emberek, Európában meg bárhol simán elmehetne a közértbe, mert senki nem ismerné fel. Otthon Chesney azonban elképesztően népszerű, amit az is jól mutat, hogy a múlt vasárnap esti, pittsburgh-i koncertjére 40 000 ember volt kíváncsi, és ha egy függetlenség napi hétvégén ennyien összejönnek valahol, abból könnyen hiríg lehet. 

Chesney egyébként ilyen zenét játszik (a nóta címe: A csaj szerint dögös a traktorom):

A helyi rendőrség szerint a koncert előtt, alatt és után a mentősöknek 99 embert kellett ellátniuk, közülük 37-et pedig kórházba kellett szállítani. A rosszullétek oka szinte minden esetben az alkoholmérgezés volt, a mentősök szerint volt aki már délután ötre mozgás- és beszédképtelenre itta magát. A rendőrök negyven ittas sofőrt meszeltek le és ha minden igaz, egy tucatnyi embert állítottak elő garázdaság (verekedett valakivel), rablás (einstandolta a jegyét), birtokháborítás (bemászott a backstage-be) és közbotrány okozása (nyilvános helyen vizelt és/vagy tántorgott hullarészegen) miatt.

A koncert még el sem kezdődött, de 36, nyilvános helyen alkoholt fogyasztó tinire is rá kellett szólni, hogy ne már, három koncertlátogatót pedig kábítószerterjesztés miatt varrtak be. A legvérmesebb Chesney-rajongók a buli alatt többször is egymásnak estek, a békítésekben egy rendőr is megsérült. A koncert után a takarítóbrigádok szerint 48 tonna (!!!) szemét maradt a helyszínen, ennyit 2013 óta nem láttak egy tömegrendezvényen sem - az akkori Chesney koncert után 30 tonna szemét maradt (és 70 embert vittek kórházba). 



Rovatok