Index Vakbarát Hírportál

Nem tud leállni az újjáalakult Pixies, idén is lesz új lemez

2016.07.06. 12:19

Az utóbbi harminc év egyik legnagyszerűbb amerikai rockzenekara két éve már általános megdöbbenésre megjelentetett egy új lemezt 23 év után, idén pedig jön a folytatás, amelyről az első dal már hallható is.

A Pixies 1987 és 1991 között nem nagyon tudott hibázni, az amerikai rock stílusteremtő zenekara lett, és elképesztő hatást gyakorolt a kilencvenes évek gitárzenéjére - hogy mást ne mondjuk, Kurt Cobain sem titkolta, hogy a Nirvana a Pixiest nyúlta.

Az együttes személyi ellentétek miatt aztán feloszlott, de 2003-ban újjáalakult, és évekig hatalmas sikerrel turnézott világszerte, de új dalt csak egyet vett fel. Aztán 2013-ban kivált a basszgitáros Kim Deal, aki nélkül nehezen lehet beszélni Pixiesről, de a többiek egy új taggal kiegészülve folytatták, és gyors egymásutánban megjelentettek három EP-t, melyet Indie Cindy címmel albumként is kiadtak.

Az új lemezt nem fogadta kitörő lelkesedés, sőt, legjobb esetben is feleslegesnek nevezhetjük, de Frank Blackéket nem törte le a fogadtatás, hiszen szeptemberben jön egy új album Head Carrier címmel. Sőt, az első új szám már hallható is, Um Chagga Lagga címmel - tulajdonképpen semmi baj vele, a korai Pixiest idézi, úgyhogy hátha az albumot is érdemes lesz meghallgatni, melyen Paz Lenchantin (A Perfect Circle, Zwan) basszusozik és vokálozik majd.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok