Index Vakbarát Hírportál

Újabb alapember száll ki az AC/DC-ből

2016.07.08. 17:24

Cliff Williams basszusgitáros bejelentette, hogy neki akkor ennyi volt, negyven évnyi buginak elégnek kell lennie bárkinek, és amint vége a jelenleg éppen szünetelő, augusztus 27-én újrainduló és szeptember 20-án befejeződő Rock or Bust-turnénak, ő hazamegy és ott is marad. Nem akar már se lemezt felvenni, se turnézni az AC/DC-vel (meg senki mással).  

A 66 éves zenész egy floridai napilapnak nyilatkozta, hogy negyven éve mást sem csinált, mint turnézott és stúdiózott, és most egy kicsit elege van, úgy meg különösen, hogy ez az AC/DC már nem az, amibe beszállt annak idején.

Malcom elvesztése, Phil balhéja és a Brian-ügy után ez már nem az a buli, ami régen volt. Úgy érzem, jó döntést hozok.

Malcolm Young ritmusgitáros, a zenekar egyik alapítója 2014 szeptemberében vonult vissza Alzheimer-kórja miatt - őt a legutóbbi lemezen és a turnén is unokaöccse, Stevie Young helyettesítette (aki korábban már egyszer ugrott be a helyére). Phil Rudd annyit ivott és szívott, hogy egy időre teljesen megbolondult, és azzal vádolták, hogy bérgyilkosokat küldött a titkárjára (azóta felmentették, de több országba sem engedik be drogügyei miatt) - az ő helyén az a Chris Slade ül, aki a Razor's Edge című lemezen is dobolt már.

Brian Johnson énekes volt a legutóbbi távozó, ő halláskárosulása miatt, orvosi tanácsra hagyott fel a zenéléssel, mert azt mondták neki, hogy záros határidőn belül meg fog süketülni, ha nem így tesz. Őt a turnén idén május óta Axl Rose, a Guns N' Roses énekese helyettesíti, kifejezetten jól.

Hogy Cliff Williams helyére ki érkezik, nem tudni, ahogy azt sem, hogy lesz-e még AC/DC jövő ilyenkor. Phil Rudd teljesen tiszta, egy saját lemezt is kiadott, egy interjúban pedig üzent is Angus Young gitárosnak, hogy készen áll a visszatérésre. Brian Johnson hallását egy új találmány (tulajdonképpen egy, az eddigieknél sokkal hatékonyabb hallókészülék) rendbe tette, így ő is kész visszaállni a színpadra.

Ha Angus inkább a mostani felállással dolgozna tovább, és Williams helyére bevesz egy bérzenészt, a rajongók haragját kockáztatja, mert az az AC/DC már tényleg olyan lesz, mint az Axl-féle Guns N' Roses volt pár éve, egy rossz vicc, nem sokkal több. Addig viszont míg az AC/DC a turnézásból annyi pénzt keres, mint most, azaz kb. 180 millió dollárt 88 bulival, majdhigynem garantálható, hogy a következő 3 évben is lesz AC/DC-turné.



Rovatok