Index Vakbarát Hírportál

Még grillezni is lehet az első éjjel-nappali Aldiban

2016.08.09. 18:56

Sok bolt kokettált már a Szigettel, pár évvel ezelőtt például a Tesco volt a fény a dülöngélős éjszakában azoknak, akik nem cuccoltak fel rendesen, és azonnal szükségük volt használati tárgyakra, vagy elérhető árú élelmiszerre. Most pedig az Aldi dobta le az árbombát a fesztiválon: megnyitotta ugyanis a (bolti árakon dolgozó) szupermarketjét a Szigeten belül, ráadásul éjjel-nappal nyitva lesz. De nem az Aldi az egyetlen, ami meglovagolja a fesztiválhullámot.

Egyrészt ugyanis az Aldiban kapható húsokat és zöldségeket a bolt mellett, egy direkt erre a célra kialakított területen mesterszakácsok kisütik majd a vásárlóknak, 12 és 22 óra között. De ezek mellett lesz a szokásos, bolti árakon vagy 200 termék is a kínálatban. Az áruházban is, ahogy a Sziget egész területén, csak FestiPay-kártyával lehet fizetni.

A legjobb azonban az, hogy habár az Aldinak monopóliuma van a Szigeten, a fesztivál közeli áruházak is beszálltak a bizniszbe, a Lidl például angol nyelvű szórólapokon hirdeti, hogyan lehet a K-hídtól eljutni a legközelebbi boltjáig, ahol 99 forintért lehet venni olcsó sört, csipszet, és ásványvizet, a kedvezményt kizárólag a Sziget-karszalagokkal rendelkezők tudják igénybe venni. A Spar ekkora akcióval nem készült, ők csak egy hatalmas táblával hirdetik, hogy merre és milyen messze van a Filatorigáttól a legközelebbi boltjuk.

A közeli Auchan pedig közleményben tudatta, hogy a fesztivál alatt nagyjából naponta 16-17 ezer vásárlóra számít, ami duplája a megszokottnak. Úgyhogy betankoltak még kifejezetten sátrazásra szánt termékekkel, matracokkal, párnákkal, gumicsizmákkal, hasonlókkal. Ráadásul a parkolót is felturbózzák, lesznek street food kocsik, mobilvécék, és csomagmegőrzők is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok