Index Vakbarát Hírportál

Egyórás várakozásra számítson, aki a Szigetre indul csütörtökön

2016.08.11. 18:00 Módosítva: 2016.08.11. 18:02

Hatalmas a tömeg a Filatorigátnál, legalább húsz perc eljutni a HÉV-től a Sziget legelső ellenőrző- vagy jegykiadópontjáig.

Először a HÉV-re sem fért fel, aztán a Filatorigát megállótól húsz percig tartott a rengeteg Sziget-látogató között eljutni az első ellenőrzőpontig a helyszínen tartózkodó kollégánknak. A K-híd is teljesen tele van emberekkel, de a tömeg egyenletesen halad, és a hangulat is jó, a bejutásra várók néha énekelni kezdenek.

Mindenesetre érdemes HÉV-re várakozással, sorban állással, araszolással, jegy- és táskaellenőrzéssel együtt egy órát szánni a bejutásra.

Ráadásul hiába tűnik egyértelműnek, és hiába írtuk meg mi is, a legtöbben mégis azonnal megállnak a legelső fizetőkártya-feltöltőpontnál, így a bejárat utáni konténernél most is hatalmas a sor. Semmi értelme beállni ezrediknek, hiszen szinte két lépésenként fel lehet tölteni a fesztiválkártyát. Pláne, hogy kollégánk szerint láthatóan sokkal többen várnak a mai Rihanna-koncertre és a többi programra, mint ahányan tegnap kint dagonyáztak a Hajógyári szigeten.

Sorbanállás bent

A H-hídon most is gyorsabb a bejutás, másik kollégánk 25 perc alatt jutott be taxival, és a H-híd felőli jegypénztárnál per pillanat egyáltalán nincs sor, bár a VIP-vendégek, a sajtó és a meghívottak számára fenntartott másik kasszánál egyre csak gyűlnek az emberek, miközben a sor nem nagyon halad.

Tegnap egyébként egy órára leállt a bejutás a K-hídon, miután a szervezők találtak a beengedési övezetben egy gyanús, magára hagyott táskát, amiben, mint később kiderült, sör és kolbász volt. Úgyhogy aki nem akarja pokollá tenni a többi fesztiválozó csütörtök estéjét, egy percre se hagyja magára a csomagját.

Aki nem akar lemaradni semmiről, követheti az Indexet Instagramom vagy Snapcahaten is. A Snapchat-fiókunkra úgy iratkozhat fel, hogy az alábbi képet lefotózza a Snapchat alkalmazásban:

#Indexsziget

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok