Index Vakbarát Hírportál

Bejutottunk oda, ahova még a VIP-et sem engedik be

2016.08.16. 17:26
Hol öltözött Rihanna? Hol zuhanyzott Prince? Mivel fizet David Guetta az étteremben? Kádár Tamás vezetett körbe minket a Sziget backstage-ében.

Eljött a Sziget Fesztivál utolsó napja is: ezen a napon sikerült összehoznunk, hogy végre beengedtek minket a Sziget nagyszínpadának backstage-be, ahol Kádár Tamás, a Sziget ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a fesztivál backstage-ében, ahol a fellépők és kíséretük töltik idejüket a koncertjeik előtt, közben és után.  Kaptunk sztorit többek között Martin Garrix tavalyi pizzapartijáról, valamint David Guetta étkezési szokásairól is, de megnézhettük Rihanna és Prince fürdőszobáját is. 

Minden zenekar kap egy bébiszittert, aki a zenészeket kíséri a reptértől a szállodáig, majd ki a fesztiválra, és onnan vissza. Ők egyeztetik le az interjúkat és a közös fotózkodásokat, valamint őt továbbítják például a törülköző- és egyéb zenekari igényeket is - mi két éve a Korn bébiszitterét követtük egy napig, arról itt olvashat 

Az Index, Hardwell turnémenedzserével egyeztetve, megnézhette a keddi end show hangulatfelelősének nagyon otthonosan berendezett és sok-sok nasival felszerelt öltözőjét is, az ún. duplakonténert, ami meglepetés: két konténerből van összeillesztve, és a Sziget maga dekorálja ki, hogy egy ablaktalan, ám élhető szállodai szobára hasonlítson. Kádár elmondta, hogy a sztereotípiákkal ellentétben a zenekarok a koncertjeik után nem szokták szétbarmolni az öltözőjüket, viszont azért bespájzoló és a turnébuszra feltankoló zenészekről is mesélt.

A zenészek egyébként gyakran régi ismerősként köszöntik egymást a backstage-ben, nem szoktak balhézni sem egymással, bár mi még emlékszünk egy olyan esetre, amely során a Kosheen egyik ittas tagja és Iggy Pop basszerosa flakonnal hajigálta egymást, majd egymásnak is estek a színfalak mögött, de ez a 2002-es cikket már elnyelte a 404 mocsara. 

Megnézhettük még a zenekarok hatalmas turnébuszait, a sztárok mosdóját, az éppen az ebédjét fogyasztó Gerendai Károlyt, akivel tegnap csináltunk élő interjút a Facebook-on, illetve felmehettünk a nagyszínpadra vezető rámpára, majd onnan magára a nagyszínpadra, és annak kifutójára is.

Kádár abba is beavatott, hogy ahogy leszerel egy adott nap utolsó fellépője a színpadról, már pakolni is kezdenek a másnapi fellépők stábjai. Miután az éjszaka során az összes technikai eszköz felkerül a színpadra, másnap már csak a beállással kell foglalkozni. A hangpróbát minden nap a főfellépő kezdi, aztán jönnek a többiek, méghozzá fordított sorrendben, hogy az utolsóként beálló csapat már kezdhesse is a koncertet, azaz a keddi nap esetében már a négykor kezdődő Parkway Drive cucca állt teljesen bekészítve a színpadon. 

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok