Index Vakbarát Hírportál

Idén is lesz Klipszemle, már most kiválaszthatjuk a kedvencünket

2016.09.09. 18:35

Tavaly óriási sikerrel debütált a Klipszemle: akkor az volt a jelige, hogy "mert még nem volt", idén már nincs jelige, de van Klipszemle, mintha mindig is lett volna. Több mint 300 klipet neveztek az idei versenybe, ebből válogatták ki a szervezők (Vida Vera, Vermes Orsi, Csete Manek, Miki357, Kiss Benedek Kristóf és Gyenge Laura) azt a nagyságrendileg 100 klipet, amit a kétnapos rendezvényen, szeptember 29-én és 30-án a Toldi moziban is vetítenek majd. Ha kíváncsi, hogy mik kerültek be, akkor ezen a linken végigböngészheti az összeset

Azért fogalmaztam ilyen ködösen a klipek számát illetően, mert lesznek versenyen kívül vetített klipek is, és olyan premierek is, amiket először majd a Klipszemlén lehet látni. Az idei nevezések magas száma azért is meglepő, mert tavaly a sokévnyi merítésből 872 nevezés érkezett, most meg bő egy év terméséből esett ki a 300 nevezés. Tényleg sok klip készül Magyarországon! 

Tavaly a szervezők főleg a szemlére és a díjazásra koncentráltak, így a szakmai rész kicsit elsikkadt: idén szeretnének erre több figyelmet fordítani és a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületével közösen szerveznek mindenféle előadásokat és kerekasztalokat, ebbe még talán a Stenk is belekeveredik valahogyan - ha igen, arról írunk akkor majd bővebben is. Ha nem, akkor természetesen mélyen hallgatunk majd az egészről. 

A vetítések tehát két napon át zajlanak majd a Toldi moziban, az elsőn kellemes káoszt okozó ABC-sorrendben, a másodikon pedig a kategóriák szerinti shorlisten (legjobb rendezés, legjobb operatőr, legjobb styling, stb.) mennek majd végig.  A végén lesz majd díjátadó, és utána nyilván buli is. Semmi sincs ingyen, a vetítésekre és a bulira is belépőt kell majd váltani. 

És hogy kik döntenek a díjakról? Garai Gábor operatőr, Pándi Balázs dobos és Stenk-frontember, Pétery Bori zenész, Szirmai Gergő, Hollywood hírügynökség, valamint Tamás Bence Gáspár, a 444 újságírója. 

De van természetesen közönségszavazás is, ezt a Klipszemle honlapján lehet megtenni: ha a szavazás gombra kattintunk, akkor látjuk az összes klipet, a Facebookkal belépve pedig máris nyomhatunk a szavazás gombra, amiről egy személyre szóló képet is kapunk, amit rögtön meg is oszthatunk. Én erre a kedves cicás videóklipre nyomtam egy lájkot:

Tavaly ezek a klipek arattak a klipszemlén, mindegyik tök jó mai szemmel is! (Disclaimer: a tavalyi zsűriben én is benne voltam, de attól ezek még ugyanolyan jó klipek, hogy én is szavaztam rájuk.)



Rovatok