Index Vakbarát Hírportál

Hivatalosan is basszusgitáros nélkül maradt az AC/DC

2016.09.21. 14:41

Az AC/DC basszusgitárosa, Cliff Williams júliusban szellőztette meg, hogy a Rock or Bust turnéja után kiszáll a zenekarból. A 66 éves zenész akkor azzal érvelt, hogy ez az AC/DC már nem az, amibe beszállt annak idején.

"Malcom elvesztése, Phil balhéja és a Brian-ügy után ez már nem az a buli, ami régen volt. Úgy érzem, jó döntést hozok" – nyilatkozta akkor. Kedden este viszont Philadelphiában véget ért a tavaly áprilisban indult koncertsorozat, ezért Williams most egy érzelmes búcsúvideóban köszönt el a rajongóktól.

A felvételen a visszavonuló zenész arról beszél, hogy nem a többiek elvesztése miatt hozta meg a döntést, hanem mert negyven éve mást sem csinált, csak turnézott és stúdiózott, ezért most inkább a családjával szeretné tölteni az idejét.

Williams 1977-ben érkezett az AC/DC-be, az eredeti basszusgitáros, Mark Evans helyére, majd mintegy negyven évet töltött a csapatban. Az egy évvel későbbi, Powerage című lemezen szerepelt először a zenekarral, 1980-ban pedig feleségül vette amerikai szerelmét, Georganne-t, akitől két gyermeke született.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok