Index Vakbarát Hírportál

A Rolling Stones tizenegy év után idén új lemezt ad ki

2016.10.06. 22:05

A Blue and Lonesome-on blues-dalokat dolgoz majd fel az együttes. Két számban Eric Clapton is játszani fog.

Tizenegy év szünet, a 2005-ös A Bigger Bang után december másodikán jelenteti meg huszonötödik stúdióalbumát a Rolling Stones – írja a BBC. A lemezt már október 7-től elő lehet rendelni, ráadásul aki így tesz, azonnal letöltheti az új album egyik dalát, a Just Your Foolt, igaz, ez nem olyan bomba üzlet, mivel a szám már elérhető a Stones saját Youtube-oldalán.

A Blue and Lonesome (Letört és Magányos) című lemezt Mick Jaggerék mindössze három nap alatt vették fel Londonban, a British Grove Studiosban; még Eric Clapton is beugrott feljátszani pár számot, mivel épp a szomszéd stúdióban vette fel a saját következő lemezét. „Két nap alatt megvágtunk tizenegy számot, csak úgy durr bele alapon” – mondta a BBC-nek Keith Richards.

„Annyira autentikusan szólnak a dalok, hogy az már ijesztő. Nem is húztuk az időt próbával meg semmi ilyesmivel. Csak választottunk pár számot, ami jól illett Mick szájharmonikájához, vagy aminek tetszett a gitárriffje, és ennyi. Baromi jól működött a dolog. Egyszerűen azt éreztük: ez a Stones lényege, mi bluest játszunk” – utalt Richards az együttes legelső korszakára, amikor saját dalok híján blues-feldolgozásokat játszottak.

A lemezen lesznek feldolgozások Howlin' Wolftól és Jimmy Reedtől, és rajta lesz Little Walter Just Your Fool, Little Johnny Taylor Everybody Knows About My Good Thing és Willie Dixon és Otis Rush I Can't Quit You című számainak Stones-verziója is.

A Rolling Stones utoljára négy éve adott ki új anyagot: akkor a Grrrr! című összeállítás-albumon szerepelt tőlük két szám, a One More Shot és a Doom and Gloom. Az új lemezről először áprilisban beszéltek, akkor jelentették be, hogy "még az idén megjelenhet" a következő album.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok