Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Bobby Vee, a hatvanas évek tinibálványa

2016.10.25. 10:05

Az amerikai énekes a Buddy Holly halála és a Beatlemánia kitörése közötti időszak számos tinisztárjának egyike volt, 73 évesen hunyt el.

A Robert Veline néven született énekes élete nagy lehetőségét a rock and roll egyik legtragikusabb napjának köszönhette: 1959. február 3-án zuhant le a repülőgép, amely Buddy Hollyt, Ritchie Valenst és Big Bopper Richardsont szállította, a mindössze 15 éves Vee pedig a két hete alakult zenekarával megkapta a lehetőséget, hogy beugróként játsszon a minnesotai koncerten.

Így indult az énekes karrierje, és a következő években több nagy slágert is elénekelt - közülük az 1961-es Take Good Care of My Baby még listavezető is lett, de közel hasonló népszerűséget ért el a Run to Him és a The Night Has a Thousand Eyes is.

Érdekesség még, hogy a fiatal Bob Dylan is játszott egy rövid ideig a zenekarában, és Veline az ő javaslatára választotta a Vee művésznevet. Miután a Beatles és a brit invázió őt is elsodorta, Vee kisebb sikerrel, de még 1970-ig jelentetett meg dalokat - összesen 38 kislemeze szerepelt a Billboard 100-as listáján. Halálát Alzheimer-kór szövődményei okozták, és a fia közölte a nyilvánossággal.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok