Index Vakbarát Hírportál

Végre nem kellenek emberek ahhoz, hogy bulizzunk

2016.10.26. 09:17

Meleg van, sok az ember, a pultnál áll a sor, kirohasztja a zöld lézer a szemem, és egyébként sem látok semmit a DJ-ből. A francnak van kedve emberek közé járni bulizni, mennyire jobb lenne otthon, a kanapén heverészve úgy érezni, mintha tényleg ott lennénk egy buliban az azzal járó stressz, irritáció és emberszag nélkül. Ezt a problémát orvosolja hamarosan a Boiler Room, ami hamarosan egészen új irányt mutathat a klubok és a virtuális valóság számára.

A Boiler Roomról azt érdemes tudni, hogy világ első számú zenei, élő streaming felülete, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy élő videón keresztül nézhetjük és hallgathatjuk egy-egy DJ fellépését kisebb-nagyobb klubokban, sőt, már egy jó ideje nem csak klubzenét, hanem egy rakás más műfajt is befogadtak. Ez például a radioheades Thom Yorke DJ szettje:

Most a Boiler Room új szintre emeli a kényelmes, otthoni bulizás lehetőségét, mert összefogtak az Inception nevű céggel, akik kifejezetten VR szórakoztatásra, vagyis a virtuális valóságra szakosodtak. Az Inception és a Boiler Room Londonban hoz létre egy új helyet, ahol várnak minden producert és előadót, hogy náluk fejlessze a következő VR-produkcióját. Egyelőre kevés a konkrétum, de a Business Wire azt ígéri, hogy egy VR-sisak használatával nem csak szimplán körbenézhetünk virtuális egy klubban, hanem interaktív, sajátos élményt kapunk. A tervek szerint a szolgáltatás 2017-ben kezdődik és az Inception saját alkalmazásán keresztül lesz elérhető.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok