Index Vakbarát Hírportál

Ezt a violát Párizstól Budapestig vetették

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új albumának premiere a Stenken

2016.11.10. 15:38

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint második nagylemezén az akusztikus gitárra írt, rendkívül intim és személyes hangvételű dalokat finom elektronika szövi át. A Tell Her című album itt a Stenken hallható először.

Az énekesnő és a gitáros még a jazz tanszakról ismerik egymást, az évtizedesnél is hosszabb ismeretség számos együttműködést hozott már, de szabályos duólemezt eddig egyet vettek fel korábban - ez volt a Lifelover, amin nem véletlenül énekeltek angolul:

"Gyémánt Bálinttal három éve kezdtünk el azon dolgozni, hogy a duónk megjelenjen a német nyelvterületen is, az új, közös lemezünket a novemberi, itthoni megjelenés után januárban Nyugat-Európában is megjelenteti egy berlini kiadó, és egy német koncertügynökség szervezi a kinti turnénkat" - mondta az Indexnek idén nyáron Harcsa Veronika.

A most megjelenő Tell Her albumról annyit lehet tudni, hogy szövegvilága elsősorban a család és az utazás témaköréből merít. Utóbbi azért, mert Veronika és Bálint rengeteget utazott a lemez írása és felvétele közben Európa-szerte, a dalok közül többet is Párizsban, Berlinben és Stuttgartban vettek fel, nemcsak Budapesten.

A lemezanyag Gyémánt Bálint akusztikus gitárja és Harcsa Veronika sajátos énekstílusa olyan anyagot eredményez, amely odatehető számos, mai kísérleti popot játszó énekesnős produkció mellé. Főleg, hogy ezúttal Jeremy Friedmannek köszönhetően némi elektronikus körítést is kap a lemez, melyen a Vetettem violát című népdal feldolgozása is hallható.

A lemez jövőre jelenik meg külföldön is, az idei megjelenést pedig hazai turné kíséri, mely november 17-én indul Veszprémben - a további állomások itt tekinthetők meg.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok