Index Vakbarát Hírportál

374 milliós vonós hangszert fújtak meg

2016.12.12. 17:37 Módosítva: 2016.12.12. 17:45

269 éves és durván 374 millió forintot ér - így lehet leírni az ukrán Pavel Vernikov hegedűjét, amit múlt csütörtökön annak ellenére is megfújt valaki Genfben, hogy egy vonós hangszer, írja a Local.

Vernikov, a Sion Fesztivál művészeti igazgatója éppen Genfből utazott a fesztivál helyszínére, ekkor történt a dolog. Ugyan a hangszer végig mellette volt, a Cornavin állomáson a leszálláshoz tolakodó emberek miatt egy pillanatig szem elől vesztette a tokot. Ez lett a végzete, ugyanis mire a tömeg eltűnt, a hegedűnek nyomát sem találta a vonaton.

A férfit nagyon megrázta a dolog, elmondása szerint úgy érzi magát, mintha a tulajdon gyerekét veszítette volna el. Ez nem is meglepő, hiszen a hangszer az ünnepelt hegedűkészítő, Giovanni Battista Guadagnini keze munkája, aki 1747-ben készítette ezt a darabot. A tokban ráadásul nemcsak a hangszer, hanem négy vonó is volt, melyek összértéke közel 73 millió forint.

Vernikov jelentette a hangszer eltűnését a rendőrségnek, akik annyit mondtak neki, hogy ezen az állomáson mindennaposak a lopások. Az már tényleg csak a sors fintora, hogy a férfi pénztárcáját ugyanezen az állomáson lopták el 3 évvel ezelőtt, ráadásul állítása szerint kísértetiesen hasonló módon.



Rovatok