Index Vakbarát Hírportál

A katasztrófavédelem miatt maradt el a győri Edda-koncert

2017.03.21. 09:26

Nincs is annál nagyobb méreg, mint amikor az ember izomból rákészül, hogy Attissal közösen üvöltse, hogy minden sarkon álltam már, de hiába, mert jegy ide, kocsisbor oda, ha a katasztrófavédelem úgy dönt, akkor nem lesz buli, ha 80 000 akarja éppen szétszedni a helyszín (bezárt) kapuját, akkor sem. Így járt az Edda is Győrben, múlt hét szombaton.

A West Balkán-tragédia óta különösen kényes téma a tömegrendezvények helyszínének megfeleltetése az előírásoknak. Ezt tudja Zoltán Erika is, akinek Budapesten mondtak le egy buliját, mert a helyszínnel gáz volt, és tudja már Pataky Attila és az Edda is, akik a győri ETO Parkban léptek volna fel március 18-án, de nem tehették.  

A Bors felhívta Patakyt, aki elég ingerülten hajtotta el őket a picsába, mondván ő énekel, nem szervezési kérdésekkel foglalkozik. A szervezők részéről Horváth Anita azt mondta, hogy nem nagyon érti, mi baja van a győri katasztrófavédelemnek, mert rengeteg koncertet szerveznek az ETO Parkba.

Amikor januárban benyújtottuk a tavaszi bulikhoz a kérelmeket, hogy minden engedélyünk meglegyen, kijött a szakhatóság felmérni a helyszínt. Hiánypótlást kértek, mert a teremben nem világított minden izzó a menekülési útvonalon és egy füstgátló ajtó nem működött tökéletesen.

Horváth szerint ez sem volt elég az üdvösséghez, a hiánypótlás után kiszálló szakemberek azt kifogásolták, hogy a helyszín 2009-es átadásakor nem építették ki a hő- és füst­elvezetést - ami viszont köztudott tény volt, és az elmúlt 8 évben egy koncert esetében sem zavarta a hatóságot. A 2200 négyzetméteres terembe pont emiatt nem engednek be 950-nél több nézőt. Ami különösen furcsa a dologban az, hogy ugyanitt decemberben telt házas Kowalsky-koncertet rendeztek.



Rovatok