Index Vakbarát Hírportál

Nem adhatják ki az eddig nem hallott Prince-dalokat

2017.04.21. 07:08

Eredetileg úgy volt, hogy április 21-én pénteken posztumusz Prince-album jelenik meg. A Rolling Stone magazin azt írja, hogy a Deliverance névre keresztelt LP dalait 2006 és 2008 között vette fel a zenész. Ian Boxill producerrel dolgozott együtt és ő volt az, aki be is fejezte a dalokat, miután az énekes tavaly elhunyt. Igen ám, de ebből úgy néz ki, semmi sem lesz.

Összesen 6 dal került volna fel az albumra, amit egy független kanadai kiadó, az RMA adott volna ki. Boxill a bejelentéshez csatolt közleményben azt írta, hogy ez Prince számára nagyon fontos volt, és sokat törte azon a fejét, hogy hogyan juttathatja el a zenéjét a nagy kiadókat megkerülve, közvetlenül az emberekhez.

Boxill azonban lukra futott, ugyanis a TMZ-hez került bírósági dokumentumok szerint a producer nem rendelkezik a kiadáshoz való jogokkal, amit egy 10 évvel ezelőtti titoktartási szerződésen írt alá. Ez azért is nagyon kellemetlen, mert több millió rajongó előrendelte a lemezt, amihez automatikusan kaptak egy letölthető dalt is. Az ügy annyira komoly, hogy az album lekerült minden digitális zeneboltból, mint az Itunes vagy az Amazon, és beszüntették az előrendeléseket is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok