Index Vakbarát Hírportál

Jól van és mindenkit puszil a Krisztina nevű ügynök

2017.05.10. 09:11

Kedden beszámoltunk róla az Indexen, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából kikerült dokumentumok alapján sikerült azonosítani azt a nőt, aki a 80-as évek punk és egyéb újhullámos zenekarairól és koncertjeiről készített jelentéseket.

A Krisztina fedőnevű ügynökről azt lehetett megtudni, hogy az A. E. Bizottság, majd az ef Zámbó Happy Dead Band vokalistája volt és talán Olaszországban él. A Blikk most megszólaltatta Ef Zámbó Istvánt, illetve az adatokat kikérő Soós Lajost is az ügyben.

Ef Zámbó azt mondta, hogy Pleva Eszter, aki Krisztina néven írt jelentéseket, akkoriban az Art Decoban zenélő Soós György barátnője volt, illetve, hogy egy ideig énekelt ugyan náluk, de aztán elküldték. Korábban nem akarta elhinni azokat a pletykákat, amik arról szóltak, hogy a nő "be volt építve".

Az adatokat kikérő Soós Lajos Szónusz a lapnak azt mondta, hogy az adatokat már egy évvel ezelőtt kikérte, viszont nem gondolta, hogy ekkora érdeklődés kíséri majd az aktákat. Szerinte fontos, hogy ezek az információk nyilvánosságra kerüljenek. Krisztinával vagyis Pleva Eszterrel való kapcsolatáról azt mondta, hogy ismerték egymást, de jóban nem voltak. Facebookon azóta beszéltek, elmondta, hogy valóban Olaszországban él, van egy 18 éves lánya és mindenkit puszil. Soós a történtek miatt nem haragszik a nőre, szerinte csak annak idején ebben kereste az izgalmat.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok