Index Vakbarát Hírportál

Miley Cyrus visszavonult a természetbe

videodiszko
2017.05.13. 07:10

Sokan mondják, hogy a videoklip halott műfaj, de tessék csak megnézni, hogy például ezen a héten mekkora előadók milyeneket gurítottak: van itt megfigyelési videótól kezdve epikus égbesétálás, de van olyan tengerparti mókázás, amit Madonna és Chris Isaak ideje óta alig láthattunk híres embertől. És egy csomó bombajó szám is. Ez az e heti Videódiszkó.

Fleet Foxes: Fool's Errand

rendezte: Sean Pecknold

Nem vagyok a modern táncművészet legnagyobb rajongója, de a Fleet Foxes új klipje bombajól néz, a szám is nagyon szép, és azért van abban valami esztétikus, amikor egy gyönyörű tájban egy csomó színes kámzsás táncos egyszerre mozog. A kutyát a végén viszont nem értem. A Fleet Foxes új albuma Crack-Up címmel június 16-án jön.

Phoenix: J-Boy

rendezte: ?

A Fleet Foxes előtt egy héttel fog megjönni a Phoenix első albuma 2013 óta, a Ti Amo, ami a címéhez illően erős olasz hatásokat fog mutatni a zenekar szerint. Nem kamuznak: az első számhoz, a J-Boyhoz készült klip is olyan, mintha egy nyolcvanas évekbeli olasz esztrádműsorban adnák elő. Egyébként ennyi az egész, csillagszűrők, viccesen felkonferáló műsorvezetők, hülye hajú közönség, és az amúgy elég jó számot mindenféle irónia nélkül előadó zenekar.

Miley Cyrus: Malibu

rendezte: Diane Martel

Súlyos művészi korszak áll Miley Cyrus mögött, a Wrecking Ball mémesedése után teljesen fejest ugrott abba, hogy ő most a Flaming Lips múzsája lesz, vagy borzasztó pszichedelikus albumokat ingyen a neten. Úgy tűnik, hogy Cyrus aztán lapozott az életében, a Malibu klipjében már nincs az az erőltetett nyelvöltögetés, pózolás, és olyan ruhák, amiket mintha egy kései Aqua-fotózásról szedtek volna. Csak ő, meg a természet, meg a tengerpart, meg a búzamező.

The National: The System Only Dreams In Total Darkness

rendezte: Casey Reas

Fú, de erős év lesz ez, mert szeptemberben meg az új National album, a Sleep Well Beast érkezik, aminek a beszédes című első száma, na meg fura, roncsolt, megfigyelési felvételekre emlékeztető klipje elég egyértelművé teszi, hogy ők most elég mérgesek Trumpra. Vagy a világra úgy általában, nehéz megmondani. A klip kicsit olyan, mint amiket Cinetripen lehetett látni sok évvel ezelőtt, de azért van értelme.

Red Hot Chili Peppers: Goodbye Angels

rendezte: Thoranna Sigurdardottir

Amíg a videoklip mint műfaj létezni fog, addig lesz egy olyan alműfaj, amiben időűző tinik fognak szerepelni. Az új RHCP-ben is ez van, plusz kapunk pár koncertfelvételt is, aztán a kettő összeér.

Girlpool: Power Plant

rendezte: Phillip Steiger

A Girlpool albuma a héten jött ki, ők legalább nemcsak a klipjüket hozzák a fiatal spleen életérzést, hanem a számaikban is. Merthogy a klipjük egy tekepályán játszódik, ahol mindenféle dolgok történnek: valaki szülinapozik, egy idős pár nagyon szereti egymást, ők meg csak játszanak és játszanak, amíg egyszer csak abbahagyják, mert egy klipforgatás is zajlik éppen, az övék.

Perfume Genius: Die 4 You

rendezte: Floria Sigismondi

Nagyon érdekes volt végignézni, ahogy a Perfume Genius néven alkotó Mike Hadreas - aki két albummal ezelőttig főleg olyan zenét játszott, mintha a naplójának suttogna - egész egyszerűen egy díva lett. A múlt héten megjelent új lemezén szereplő Die 4 You klipjében is dívatáncot jár, csak szinte fájdalmasan lassan, hogy a szám üzenete még jobban átjöjjön.

Harry Styles: Sign Of The Times

rendezte: Woodkid

A One Directiont otthagyó Harry Styles lemezéről a vasárnap Hét Lemezében fogunk írni, de addig is itt az első szólóklipje, amiben nagyon sokáig csak pózol egy hosszú kabátban a szép skót tájon, aztán nem bírja a földön tartani magát, hogy szárnyalni kezd, és nem átvitt értelemben. Tényleg szép, de én csak egy szót mondok: Ikarusz.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok