Index Vakbarát Hírportál

A rövidnadrág nagyon rossz ötlet

DSC 0135
2017.06.09. 12:40

Idén másodjára rendezik meg a pesti fesztivált a budai hegyekben, vagyis a Kolorádót. Csütörtökön körbenéztünk, és összeszedtünk minden hasznos információt azoknak, akik hétvégén készülnek kimenni a fesztiválra. A Kolorádó egyik szervezőjével, Csete Manek Gáborral készült interjúnkat itt olvashatják.

Közlekedés

Tavaly akadt egy kis káosz a shuttle buszok és a feltorlódás miatt, csütörtökön ezt még nem lehetett tapasztalni. A Nagykovácsi melletti Sztrilich Pál Cserkészparkba alapvetően többféleképpen lehet eljutni, kocsival és taxival is

a Feketefej utcát kell belőni célpontként,

onnan viszont továbbra is gyalog vagy shuttle busszal lehet eljutni a bejáratig. A parkolás 1000 forint, a shuttle busz pedig onnan 300 forint, egy ember ingyen használhatja, ha van autója a parkolóban.

A shuttle busz egyébként 0-24 közlekedik a Csíbor utcai 61-es busz megállónál található Mol-kúttól a fesztivál bejáratáig, ez oda és vissza 600-600 forintba kerül, és úgy nagyjából 15 percenként közlekedik. De gyalog sem annyira vészes, a Feketefej utcától egy erős fél óra elsétálni a bejáratig. Bónuszként a helyszínen vannak Taxify-kocsik is, ahol az első fuvarral ezer forintot lehet spórolni a kolorádó promókóddal.

Időjárás, hideg, meleg

Alapvetően meleg, napos időt mondanak az egész fesztivál idejére, de a budai hegyekben, és így a cserkészparkban is estére lehűl az idő. Méghozzá annyira, hogy

egyáltalán nem túlzás hosszú nadrágban, pulóverben, még fázósabbaknak kabátban érkezni.

A helyszínen több helyen is van tábortűz, ha esetleg valakinek már a ruha sem segít az esti hidegben.

Étel-ital

A tavalyihoz képest több helyen lehet ételt venni, és továbbra sem a klasszikus pizzaszeletes és lávakövön sült hot dogos megoldásról beszélünk. Nekem csütörtök este sikerült egy kiadós keleties kuszkuszt enni kint (1500 forint), illetve hasábburgonyát szósszal (500 forint), de lehet hamburgert, tócsnit, levest és egy csomó olyan ételt kapni, amiket nem is fesztiválokon, hanem hétköznap ebédnél szokott venni az ember.

Ismét van kolorádós pohár, ami azt jelenti, hogy először 300 forintért kell egy zöld műanyag poharat venni, majd azt hurcolva újratölteni.

Ez egyáltalán nem kényelmes, cserébe viszont segít abban, hogy ne legyen rengeteg szemét a környéken. Ja, és nem visszaváltható, tehát megmarad emlékbe a tavalyi piros pohár mellé. A sör egyébként Tuborg, és 4 deci csapolt 550 forintba kerül, az Unicum 1000 forint, a fröccs pedig valahol a két ár között mozog. Idén az Absolute Vodka beszállt a fesztiválba, így pár helyen vannak önálló vodkás standok is.

Új helyszínek vannak

Csütörtökön a fesztivál területén rengeteg szabad hely volt még, pedig idén befért pár új helyszín is. A nagyszínpadot (most OTP Junior színpad) kicsit elforgatták, ahogy a Gólya udvar színpada is más irányba néz. Lett külön standja a budapesti Vittula kocsmának, illetve egy nagyon klassz, kicsit eldugott részen van egy chill rész is, ami kicsit hasonlít a goabulik kültéri pihenőrészéhez. Hasonlóan izgalmas a Csodaszarvas / Bar 72 színpad is, amit a sátorhelyek mellé tettek.

Internet és térerő nincs

A szervezők elég sokszor kihangsúlyozták, hogy

nincs térerő, nincs wifi, szóval a telefonok maximum világításra jók a Kolorádón.

Ezen változtat a Firechat nevű applikáció, ami bluetoothon keresztül köti össze az egymástól nem túl távoli emberek telefonját, és így lehet egymással beszélgetni. Ezt még internetközelben, azaz még otthon kell felrakni és bejelölgetni a barátainkat, mert utóbbira sincs lehetőség net nélkül a fesztivál közepén. Tehát még indulás előtt érdemes mindenkit megkeresni az alkalmazáson belül, hogy kint már rendesen működjön.

Egyéb:

  • A sátorhely 1500 forintba kerül az egész fesztivál idejére.
  • Van értékmegőrző, ami 1000 forintba kerül.
  • A biztonságiak egész normálisnak tűntek, de ha öntudatlanul beledőlsz kétpercenként egy rapcsapat koncertjébe, akkor simán kivisznek onnan.
  • A rövidgatya nemcsak a hideg, hanem a szúnyogok miatt is nagyon-nagyon rossz ötlet.
  • A tábor és a Feketefej utca közötti úttest helyett érdemes a frissen vágott sövényen sétálni biztonsági okokból.
  • Taxival az út a Széll Kálmán tértől olyan 6 ezer forint körül van, az értetlenkedő sofőröknek pedig nem a Sztrilich Pál Cserkészparkot vagy a Kolorádó Fesztivált érdemes mondani, hanem a Feketefej utcát, azt jobban ismerik.
  • Bérlet még 12 ezer, napijegy 7 ezer forintért kapható a helyszínen is, de ha valaki még előtte megveszi, akkor érdemes kinyomtatni és/vagy letölteni a telefonunkra, mert már a bejáratnál sincs net vagy térerő igazán, hogy a telefonon mutassuk be a vócsert.
  • Nem kereskedelmi mennyiségben lehet inni- és ennivalót vinni a fesztivál területére, illetve cigiből is összesen egy kartont.
  • Idén már van OTP-automata is a bejáratnál.

Címlapkép: Szemerey Bence

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok