Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg a Tankcsapdát 30 méter magasból!

2017.07.18. 16:47

Akinek a fesztiválozáshoz az óriáskerekezés is hozzátartozik - és tutira van a két halmaznak metszete - az most örülhet, mert a szerdán kezdődő, debreceni Campuss fesztiválon felülhet a Campus Eye-ra, egy 30 méter magas óriáskerékre, amiről kiválóan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is. Harminc méter magasból még tuti nem látta senki a Tankcsapdát, ugye.

A programok között lesznek külföldi előadók (The Prodigy, Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham), hazai fesztiválveteránok (Tankcsapda, Wellhello, Rúzsa Magdi, Halott Pénz, Majka&Curtis, Brains, Quimby), de ez csak a felszín, összesen 500 programra kerül sor, 17 helyszínen, köztük olyan, nem hagyományos produkciókkal, mint a fesztiválnak helyt adó Nagyerdőn fellépő gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök, ha még akad valaki, aki emlékszik az ilyesmire. A kísérő programok közül a debreceni Vidámparkot érdemes kiemelni, a délutáni sörözés és koncertdömping beindulása előtt ingyen lehet elszédülni az elvarázsolt kastélyban és az óriáshordóban.

Aki vonattal megy, féláron válthat jegyet, ez sem elhanyagolható, ahogy az sem, hogy a mobilvécéktől viszolygókat a Nagyerdei Stadion épületében rendes angolvécék várják. Továbbra is lesz csomagmegőrző és kibővített kerékpártároló,  kerékpárszerviz is üzemel majd és nappali bringás túrákat is szerveznek a városba. Ami a helyi közlekedést illeti, idén már minden nap éjszaka is közlekednek a DKV járatai.

Lesz JobStreet az álláskeresőknek, Startup Stadion-program a Debreceni Startup Kerekasztal szervezésében a vállalkozni szándékozóknak. Fizetni kártyával lehet, a Campus tavaly állt át a készpénzmentes fizetési rendszerre, mindenki örült is neki. Ami újdonság még, hogy a Lidl kiköltözik a fesztiválra, és délutánonként egy-egy ismert zenekart hív meg Mautner Zsófi és Széll Tamás látványkonyhájába, főzni és énekelni, ami így elsőre katartikusnak ígérkezik, meg is fogjuk nézni jól.

A Campus Fesztivál 2008-ban indult, fennállása alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott. Az indulás szerény volt, 27 ezer nézővel, idén a szervező 100 000 látogatóval számolnak.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok