Index Vakbarát Hírportál

Tüdőrák miatt kezelték a Rolling Stones gitárosát

2017.08.07. 12:27

Ronnie Wood most tünetmentes, pedig nem engedte a kemoterápiát, mert a haját nem akarta elveszíteni. 

A 70 éves gitárosról az idén egy rutin kivizsgáláson derült ki, hogy egy jókora daganat volt a bal tüdejében, ám szerencsére nem terjedt át a nyirokcsomókra, és egy ötórás operációval sikerült eltávolítani. Korábban csak annyi volt nyilvános, hogy valamit eltávolítottak a tüdejéből.

Wood ötven évig dohányzott, mielőtt tavaly leállt volna a cigivel, amikor a felesége ikreket szült. A Daily Mailnek beszélt most először a betegségéről, és arról is, hogy a kemoterápiát elutasította - nem azért, mintha nem bízott volna benne, hanem a haja miatt: "Ez a haj itt marad, és azt mondtam, szó sem lehet erről, miközben reméltem, hogy anélkül is minden rendben lesz" - mondta Wood, aki az operáció után még egy hétig bizonytalanságban élt, amíg a szövettani vizsgálat eredményeit nem kapta meg.

"Mindenki menjen el szűrésre, de nagyon komolyan. Nekem hatalmas szerencsém volt, de rám mindig is vigyázott egy baromi erős őrangyal. Valójában itt sem szabadna már lennem" - mondta Wood, aki az ősszel újra európai turnéra indul a Rolling Stonesszal. Magyarországhoz legközelebb az ausztriai Spielberg mellett játszanak szeptember 16-án.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok