Index Vakbarát Hírportál

A lányok mindent bevallanak az exeikről

2017.09.14. 17:09

Kilenc fiatal nő mesél egy-egy korábbi kapcsolatáról Barkóczi Noémi új videójában, amely a Stenk idei dalversenyében is szereplő, Köd a nappaliban című számhoz forgott. A klipben szereplő lányok őszintén, mellébeszélés nélkül vallanak az exeikről, majd ellepi őket a gomolygó füst.

Az énekes-dalszerző bemutatkozó nagylemeze, a Nem vagyok itt tavaly debütált az Indexen, a producere pedig kollégánk, a MYGL-ként is ismert Szőke Barna volt, aki a mostani klipet nemcsak rendezte, hanem vágta is. A végeredmény itt látható először.

Az alapkoncepció a rendező fejéből pattant ki, Noémi pedig rögtön ráharapott. "Nekem nagyon bejött az ötlet, mert

imádok embereket nézni, ahogy magukról, az érzéseikről beszélnek,

ez valami kattanás nálam. És a képi világban is megvolt az egyetértés Barnával, egyértelműen világos, letisztult képeket akartunk viszontlátni" – mondta.

A videóban látható lányok a zenész barátnői és zenésztársai, esetleg ismerősök ismerősei. "Nem volt semmi tudatosság a kiválasztásukban, hogy legyen ő, mert tudom, hogy van egy elképesztő sztorija" – magyarázta Noémi. A stáb tagjait gyakran meglepte a szereplők története, sok fura vagy izgalmas gondolat azonban így sem fért bele a kész munkába.

A kérdéseket a rendező tette fel a szereplőknek, és végig arra törekedett, hogy a lányok egyszerre tudjanak megnyílni, miközben egyúttal kicsit ki is lépnek a komfortzónájukból. A klipben aztán a dalszöveg képei összeérnek a ténylegesen látottakkal, Noémi szerint pedig igen elgondolkodtató lett az az értelmezés, amit a dal a klip révén kapott, vagyis hogy a dalszerzőt nem egy volt szerelem (ahogy a dal szövegében), hanem a sötét, depressziós énje látogatja meg az otthonában. "Igazából ez a verzió jobb is, kár, hogy nem én találtam ki" – viccelődött.

A klip a Karmatik fotóstúdióban forgott, a már említett Szőke Barna rendezőként és vágóként vett részt a munkában, az operatőr a szintén indexes Szilli Tamás volt, a végső vágást pedig maga a dalszerző hozta össze.

Noémi novemberben új EP-vel jelentkezik, az új anyag pedig már zenekaros felállással készül, a gitáros-énekes-dalszerző ugyanis időközben zenekart toborzott maga köré, amelynek tagjai: Gulyás Kristóf (dob – mïus, Hó Márton és a Jégkorszak), Günsberger Ákos (basszusgitár – Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai) és Tóth Dóri (vokál, hegedű – Nunki Bay Starship). A megjelenés apropóján lesz majd koncert is, részletek majd később, például Barkóczi Noémi Facebook-oldalán.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok