Index Vakbarát Hírportál

Hajnalig szöszölt Presser, aztán megszólalt az Embertelen dal

Budapest Bár fotó Erdélyi Gábor
2017.11.10. 16:40

November 13-án jelenik meg az idén tíz éves Budapest Bár új lemeze, Budapest – Volume 7. címmel, de 48 órán át itt, lejjebb is meg tudjátok hallgatni. Az album közben megjelent, a Youtube-linket kivettük a cikkből, a Volume 7. megtalálható minden platformon.

A Volume 7 dalain összesen tizenegy énekes szerepel, dalt írt Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián is, sőt, szerzőként és énekesként Presser Gábor is közreműködik az Embertelen dal egy új változatával.

Presser Gábor ezt mesélte erről:

Elővettem a Sláger-t, Petri György versét és hozzáképzeltem a Bár hangzását, Elszöszöltem vagy hajnalig. Már azt hittem kész is vagyok, mikor a Petri vers utolsó szavának utolsó szótagja elkezdett forogni. - loksi, loksi, loksi... És megszólalt az Embertelen dal, amolyan kuplésan, sanzonosan, vagy ahogy hívjuk.

Lovasinak például a felesége mutatta meg a Lila akácokat, hogy azt énekelje fel, Szűcs Krisztiánt LaFontaine meséje inspirálta, Németh Juci egy éjszakai buszon ismerkedett meg egy volt szerelmével, azért írta meg az Éjszakai járatot, és így tovább, mindent poént nem fogunk előre lelőni, mert itt van a lemez, teljes egészében:

A lemezbemutató november 13-én lesz a MOM Kulturális Központban, a koncerten a Farkas Róbert vezette zenekarral fellép Presser Gábor, Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián. A koncert a része a Budapest Bár “10 év 10 különleges koncert” című sorozatának.

Borítókép: Erdélyi Gábor

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok