Index Vakbarát Hírportál

Díjat kapott a Sziget, itt volt Európa legjobb zenei felhozatala

2018.01.17. 23:40

A hollandiai European Festival Awardson a Sziget Fesztivál a legjobb zenei felhozatal díját (Line-up of the year) nyerte meg, írta közleményében a Sziget sajtóiroda.

Az európai fesztiválokat értékelő gálán hangsúlyozták, hogy nem csak a fő fellépők, a headlinerek, hanem a teljes program számított. A Sziget ebben a kategóriában olyan fesztiválokat előzött meg, mint a Roskilde, a Glastonbury vagy a Lollapalooza. A kategória 10 legjobb fesztiváljának listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény.

„Nagy meglepetés volt számunkra, hogy ismét díjjal mehetünk haza erről a neves versengésről és nagy öröm is, hogy a Sziget egyedülálló zenei sokszínűségét ismét díjazták.” – mondta a díjat átvevő Kádár Tamás. 

A Szigetet már többször díjazták, kétszer volt már Európa Legjobb Nagyfesztiválja, korábban is elnyerte a legjobb zenei felhozatal díját, és volt már fellépők kedvenc fesztiválja is. Tavaly a Sziget autóbalesetben meghalt munkatársa, Dan Panaitescu kapott posztumusz életműdíjat.



Rovatok