Index Vakbarát Hírportál

Dán punkzene és közel-keleti techno is lesz a Bánkitón

2018.01.31. 10:35

A fesztivál szervezői azt írják közleményükben: az ország legnagyobb kisfesztiváljaként „megengedhetik maguknak, hogy kísérletezzenek, és igénykövetés helyett igényteremtéssel próbálkozzanak”, azaz elhozzanak a fesztiválra feltörekvő hazai együtteseket és itthon kevésbé ismert külföldi fellépőket is. De emellett azért ott lesznek a hazai alternatív színtér „klasszikusai” is.

A nemzetközi felhozatal egyik legfontosabb képviselője idén a dán punk kvartett, az Iceage lesz. A banda tagjai még tinédzserek voltak, amikor 2011-ben a Pitchfork, a Rolling Stone és az NME is az év egyik legjobb lemezének választotta az első albumukat. Az együttes 2013-ban már járt Magyarországon, a Dürer Kertben.

Egy másik külföldi fellépő a francia DJ-duó, az Acid Arab lesz: ők közel-keleti zenéket játszanak európai tánczenével ötvözve. Az Acid Arab Párizs egyik leghíresebb klubja, a Chez Moune rezidense.

Jön még a magyarok közül a Hiperkarma, az Esti Kornél, a Middlemist Red, a Blahalousian, szintén visszatér a Szabó Benedek és a Galaxisok, meg a Dope Calypso is. A még fiatalabb együttesek közül fellép a tónál a Deep Glaze, a Rock Band For Old Men, azaz Korb Géza és bandája, akinek extrém világát nemrég videóban mutattuk be.

Ő az, akit soha nem fog játszani a Petőfi

Fellép a a KERET Kikeltető tehetségkutatóban feltűnt, politikai témákban utazó rapper, Krúbi, és az Instagram-oldalán szintén polgárpukkasztásra törekvő EU Cannibal, másnéven Berényi Bianka is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok