Index Vakbarát Hírportál

Harcsa Veronika és Iamyank himnuszt írnak

2018.02.12. 05:57

Harcsa Veronika évek óta saját jazz udvart vezet a Művészetek Völgyében, ahova kedvenc előadóit hívja meg (interjúnk). Így találkozott az egyik legfiatalabb hazai zenei producerrel is, Iamyankkal, aki bár zenében egész más vonalat képvisel, a kreativitás, a kísérletezési kedv összeköti őket. Iamyank többször fellépett Veronika udvarában, a fesztivál kérte fel őket a közös munkára.

“Nem volt evidens, hogy mit fogunk csinálni, hogy mennyire lesz elektronikus vagy mennyire lesz hangszeres a megközelítés. Egyszerre próbálunk saját magunk maradni zeneileg, ki-ki a maga területén" - mondta Harcsa Veronika a közös munkáról, amiről egy videó is készült:

Iamyank (interjúnk) a videóban nemcsak a közös zeneszerzésről beszélt, hanem arról is mesélt, hogy előítéletei voltak a fesztiválokkal kapcsolatban, amit a MűVölgy miatt számolt fel. "Az, hogy most itt állok Veronikával és a Völgy himnuszon dolgozunk, az számomra szinte hihetetlen.” 

"Megkaptam az alapot, és arra elkezdtem kísérletezni dallamokkal, írtam rá kis szöveget. Elképzeltem magamban egy kis videójátékot, olyan régi retro mászkálósat, ahol a szinteken végig kell menni kétdimenzióban, és azt képzeltem, hogy az egyik udvar az egyik szint, és a másik udvar a következő szint, így ugrálunk egyikből a másikba, és gyűjtögetjük a kis kincseket." Iamyank szerint ez stimmel a zenéhez is, abban is van csilingelős, meseszerű, kalandozós hangulat. 

A Művészetek Völgye idén július 20 és 29 között lesz Kapolcson, Taliándörögdön és Vigándpetenden. A külföldi fellépők közül eddig az Asian Dud Foundationt jelentették be a fesztivál Facebook oldalán, a magyarok közül pedig ott lesz a Csík zenekar, Jónás Vera, a Margaret Island, a  30Y és a Quimby is. A fesztivál 2017-ben rekordott döntött, 200 ezren voltak a Völgyben, ami 60%-os növekedés az előző évhez képest. 

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok