Index Vakbarát Hírportál

Kelela és Wavves is lesz a Kolorádón

2018.02.13. 15:04

Bejelentette első neveit az idei Kolorádó fesztivál, és a szerkesztőségben csak kapkodjunk a fejünk a fellépők névsorát olvasva. A fesztivál húzóneve valószínűleg Kelela lesz, akinek tavaly októberben a Warpnál jelent meg a Take Me Apart című debütlemeze, amire rápörgött többek között a Pitchfork, a Mixmag, a Dazed és a Guardian is.

A gitárzenés arcok valószínűleg rettenetesen örülnek majd az épp tíz éve felbukkant Wavves koncertjének. Nathan Williams projektjének legutóbbi, You're Welcome című lemezét mi nem igazán szerettük, az azt megelőző, 2015-ös V-t viszont maximális pontszámmal értékeltük a kritikánkban.

Jön még a montreali TOPS, akik szintén tavaly hozták ki a legújabb albumukat, a ghánai Ebo Taylor, a szintén nőkből álló Les Filles de Illighadad pedig egyenesen a Szaharából hozza el a tuaregek zenei kultúráját.

A 2018-as Kolorádón ott lesz még RAMZi, Chino Amobi, Perc, Etapp Kyle, Valdimir Ivkovic, Umfang, Jayda G, Lena Williken és Inga Mauer is, sőt, a szervezők 24 órás technóbulit is ígérnek. Magyar részről már biztosan fellép a Volkova Sisters, a Middlemist Red, a Ricsárdgír, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Slow Village, a Sör és Fű, a Wave Twins, a Keeymen, Krúbi és az AVANT GANG.

"Az eddigi Kolorádókhoz képest elég érdekes kis lineup állt össze, mi nagyon hiszünk benne, és reméljük, hogy a közönség, illetve a szakma is örül majd neki" – mondta a bejelentés apropóján Csete Manek Gábor, akivel tavaly interjúztunk is.

Az idei Kolorádó június 13-tól 17-ig, szerdától vasárnapig, tart majd, a helyszín ezúttal is az adyligeti cserkészpark lesz, aminek továbbra sem ajánlott egy szál pólóban nekivágni, a többi tapasztalatunkat pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok