Index Vakbarát Hírportál

Szakítás, szörfözés, újrakezdés

2018.02.20. 16:07

Tavaly októberben a Stenken mutatta be Soul Machine című videóját, valamint a vele együtt megjelenő hatszámos kiadványát Papp László Surfalone nevű projektje, amely most újabb duplapremierrel érkezett hozzánk.

A zenész (akit a Selected Sounds kiadó Budapest Selected című válogatásáról ismerünk) már akkor beharangozta, hogy hamarosan megjelenik egy nagylemeze is, ami egy kapcsolat végéről, az azt követő "lelki szörfözésről", valamint az újrakezdésről szól.

A két éven át készült, címnélküli album kedden megérkezett, Döbrösi Laura énekével és egy klippel együtt, amit szintén a Stenken lehet először látni. "Bizonyára sokaknak furcsa lesz, hogy az aktuális elektronikus zenei hangzások mellett időnként magyar nyelvű ének jelenik meg. A zenei stílusok kavalkádja mellett a felvétel másik érdekessége, hogy valós történet, érzelmi és fizikai kalandozás áll mögötte. Az album egy mindent megváltoztató kapcsolat végéről, az azutáni lelki hullámzásról, az utazásról, a főszereplő önmagához történő visszatalálásról szól" – árulta el a projekt mögött álló Papp László.

A Soul Machine New Yorkban forgott klipjéből is ismert hullámmotívum az egész albumot végigkíséri, amiről a zenész így mesélt: "Ez szövi össze az egész történetet, utalva az emberi lélek bipolaritására, a zenei hangok alapját képező szinuszhullámra és az óceán valódi hullámaira, mely hármas összeállásával megszületett Surfalone, korunk tipikus, Y generációs, barátokkal és kalandokkal körülvett, mégis magányos embere, aki viszont hosszas útkeresés után végül elkezd kényelmesen létezni saját helyzetében."

Az album Siren című száma időközben klipet is kapott, amit a Soul Machine videójához hasonlóan ismét Papp László New Yorkban élő öccse, Papp Ákos rendezett, az operatőr pedig újra a szintén New York-i, román származású Rudolf Costin volt, aki olyan nevekkel dolgozott már, mint a Day Wave, az Oberhofer, Craig Finn a Hold Steady zenekarból, valamint Alfredo Jaar, azaz Nicolas Jaar apja. A szám érdekessége, hogy a volt barátnő hangjaiból lett összerakva.

A nagylemez remélhetőleg vinilen is megjelenik majd, ha elegendő megrendelés érkezik, ahogy az az előző, nálunk premierezett kiadvány esetében is történt.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok