Index Vakbarát Hírportál

Szakítás, szörfözés, újrakezdés

2018.02.20. 16:07

Tavaly októberben a Stenken mutatta be Soul Machine című videóját, valamint a vele együtt megjelenő hatszámos kiadványát Papp László Surfalone nevű projektje, amely most újabb duplapremierrel érkezett hozzánk.

A zenész (akit a Selected Sounds kiadó Budapest Selected című válogatásáról ismerünk) már akkor beharangozta, hogy hamarosan megjelenik egy nagylemeze is, ami egy kapcsolat végéről, az azt követő "lelki szörfözésről", valamint az újrakezdésről szól.

A két éven át készült, címnélküli album kedden megérkezett, Döbrösi Laura énekével és egy klippel együtt, amit szintén a Stenken lehet először látni. "Bizonyára sokaknak furcsa lesz, hogy az aktuális elektronikus zenei hangzások mellett időnként magyar nyelvű ének jelenik meg. A zenei stílusok kavalkádja mellett a felvétel másik érdekessége, hogy valós történet, érzelmi és fizikai kalandozás áll mögötte. Az album egy mindent megváltoztató kapcsolat végéről, az azutáni lelki hullámzásról, az utazásról, a főszereplő önmagához történő visszatalálásról szól" – árulta el a projekt mögött álló Papp László.

A Soul Machine New Yorkban forgott klipjéből is ismert hullámmotívum az egész albumot végigkíséri, amiről a zenész így mesélt: "Ez szövi össze az egész történetet, utalva az emberi lélek bipolaritására, a zenei hangok alapját képező szinuszhullámra és az óceán valódi hullámaira, mely hármas összeállásával megszületett Surfalone, korunk tipikus, Y generációs, barátokkal és kalandokkal körülvett, mégis magányos embere, aki viszont hosszas útkeresés után végül elkezd kényelmesen létezni saját helyzetében."

Az album Siren című száma időközben klipet is kapott, amit a Soul Machine videójához hasonlóan ismét Papp László New Yorkban élő öccse, Papp Ákos rendezett, az operatőr pedig újra a szintén New York-i, román származású Rudolf Costin volt, aki olyan nevekkel dolgozott már, mint a Day Wave, az Oberhofer, Craig Finn a Hold Steady zenekarból, valamint Alfredo Jaar, azaz Nicolas Jaar apja. A szám érdekessége, hogy a volt barátnő hangjaiból lett összerakva.

A nagylemez remélhetőleg vinilen is megjelenik majd, ha elegendő megrendelés érkezik, ahogy az az előző, nálunk premierezett kiadvány esetében is történt.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Rovatok