Index Vakbarát Hírportál

Lemondta koncertjeit a barátnőjét meggyilkoló énekes

GettyImages-147458134
2018.03.13. 14:15

Egyetlen nyári fesztiválon sem lép majd fel Bertrand Cantat, miután több tízezer ember jelezte, hogy nem helyénvaló a barátnőjét meggyilkoló zenészt rivaldafénybe állítani. Korábban az Index is megírta, hogy aláírásgyűjtés indult azért, hogy az egykori Noir Désir-frontembert eltávolítsák az egyik normandiai fesztivál programjából.

"Aki Bertrand Cantat-t a rivaldafénybe állítja, az banalizálja és hallgatólagosan jóváhagyja a nők elleni erőszakot" – szólt az online petíció szövege, amelyet több mint 70 ezer ember írt alá. Bertrand Cantat végül a nyomásnak engedve valamennyi nyári fesztiválfellépését lemondta, hogy tehermentesítse a szervezőket a rájuk nehezedő nyomás alól.

Cantat a közleményében azt írta: bár szívesen turnézna a nemrég megjelent szólóalbumával, szeretne végre véget vetni ennek az ügynek, megérti, hogy nem látják mindenhol szívesen, de hangsúlyozta, hogy már letöltötte a büntetését, ezért szeretne visszailleszkedni a társadalomba, szeretné a szakmáját gyakorolni, ha az emberek szabadon hallgathatnák a zenéjét vagy járhatnának a koncertjeire, a szerettei pedig békében élhetnének Franciaországban.

Bertrand Cantat 2004-ben nyolc év börtönt kapott, miután részegen halálra verte barátnőjét, Marie Trintignant színésznőt egy litván hotelben, de jó magaviselete miatt 2007-ben szabadon engedték. Az újabb jelentések szerint a zenész kergette öngyilkosságba volt feleségét és két gyermeke anyját, Rády Krisztinát is, aki a dél-franciaországi otthonában akasztotta fel magát 2010-ben. (via Guardian)

(Borítókép:  David Wolff - Patrick / Getty Images Hungary)

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok