Index Vakbarát Hírportál

Sosem lesz vége a nyolcvanas éveknek

2018.03.29. 15:21

"Tisztában vagyok vele, hogy egy giccsparádé az egész, de szerintem pont ez a bája" – mondta az Indexnek nemrég a nyolcvanas évek zenéjéről Quixotic, azaz Miklósy Krisztián, aki készített már remixet például a Bikini Közeli helyeken című számához, legutóbb pedig a Fish! zenekar Felemás című számához nyúlt hozzá.

A Fish! új lemeze, a Felemás ugyan csak ősszel jelenik meg, ám addig folyamatosan jönnek ki hozzá a dalok: a címadó februárban jelent meg, most pedig rendhagyó módon készült hozzá egy remix a hazai synthwave producer, Quixotic által, aki gyakorlatilag új zenét írt a dal elemeiből. A végeredményhez klip is forgott, amit az Indexen lehet először látni.

A klip látványvilága a zenéhez hasonlóan a nyolcvanas éveket hozza, nyilván VHS-minőségben, az évtized megmosolyogtató ruháival és frizuráival, Madonna, a Guns N' Roses és az Anthrax lemezeivel, E.T.-pillanatokkal, szellemirtózással, meg egy rakás utalással a nyolcvanas évek popkultúrájára (Star Wars, Terminator stb.)

A klip mindössze két óra alatt forgott, főszerepben a Fish! roadjával, a zenekar viccesen, dilizős üzemmódra kapcsolva, sztorizott is róla az Indexnek: "A szám a következő Stranger Things-évad főcímzenéje lesz, de kihoztuk előbb, mert jön a lemez. Ez a Felemás első verziója 1985-ből, amikor Quixotic megszületett. Csodagyerek volt, félévesen rakta össze a dalt Matyival, a gitárosunkkal, aki akkor már nagycsoportba járt. Tőle kapta az első Matchboxot is.

A klipet csak 1987-ben tudtuk leforgatni a budafoki művházban, mert előtte nem tudtunk kölcsönkérni kamerát.

Akkor már megjelent Jackótól a Bad és kijött a hármas Metallica is, de ez látható klipben, amennyire a VHS engedi...nem volt könnyű bedigizni, na. A klipben nem mi vagyunk, hanem egy kőbányai metálzenekar – a nevükre nem emlékszünk sajnos – meg persze Quixotic, mai formájában, ami furcsa lehet, de hát időutazó a csávó...a főszereplő Bálesz, a zenekar roadja, aki amatőr jégkorongozó és mérnök is emellett. A bmx nem eladó."

Az Index Quixoticról készült portréját itt lehet megnézni.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok