Index Vakbarát Hírportál

Javítóintézetben forgott a Quimby új klipje

2018.06.13. 17:30

"Nem ördög az ember, csak elmebeteg" – énekli Kiss Tibi a Quimby új klipdalában. Az Árnyék a szoba falán a zenekar legutóbbi, Jónás jelenései című albuma utáni első szerzeménye, amelynek egyszálgitáros változatát a frontember Facebook-oldalán már korábban is lehetett hallani, a zenekar azonban egy igazi Quimby-számot varázsolt belőle. A hozzá készült klipet a Stenken lehet először megnézni.

Az Árnyék a szoba falán élőben egyébként a Quimby európai turnéján szólalt meg először, a számról Kiss Tibi pedig a következőket mesélte: "Laza, útszéli negyvenes alt-rock muzsika látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót."

A dalhoz az az Ipacs Gergely rendező készített klipet, aki korábban a Hasta La Ganxsta és a Vega-gringó klipjeiért is felelt. Ő ezeket árulta el az Aszódi Javítóintézetben forgott videóról: "A kliphez olyan metaforikus közeget kerestem, ahol az apa-fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek.

Viszonylag rövid időn belül el is jutottam a nevelőintézethez mint kulisszához.

Az itt élő fiúk életében két szinten is kísért az apakép: egyrészt a nem jelen levő, a múltban jellemzően torzóként szereplő vér szerinti apa, aki elmulasztotta helyesen betölteni szerepét, így hozzájárulhatott a fiúk perifériára sodródásához; valamint a nevelők személyében az aktív, minden nap megjelenő pótapa, aki nevel, és kereteket szab."

A rendező aztán így folytatja: "Az intézeti élet szigorú csoporton belüli és kívüli hierarchiája a hatalom szemléltetésére ideális terep volt. Az Aszódi Javítóintézet, mint az ország legrégebbi ilyen típusú intézménye, impozáns épületeivel és baráti nevelőközösségével a produkció megvalósulását már az első pillanatoktól lelkesen segítette, amit ezúton is köszönök. Külön öröm, hogy a klip képein újra együtt dolgozhattam Hartung Dávid operatőr barátommal, akivel többek közt a Quimby Ganxsta tribute klipjét is készítettük."

A zenekar Budapesten legközelebb július 12-én, csütörtökön, a Cirque Du Quimby produkcióval lép fel a Dürer Kertben, majd szeptember 7-én, pénteken, a Budapest Parkban játszik.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok