Index Vakbarát Hírportál

Düsseldorf a fákat választotta Ed Sheeran helyett

GettyImages-985708750
2018.06.28. 14:05

A düssledorfi városi tanács nem engedte, hogy Ed Sheeran nyári koncertje miatt kivágjanak 104 fát a fellépés tervezett helyszínén, ezért a bulit most egy másik városba kell vinni. A fák ügyében a helyi környezetvédők szólaltak fel elsőként, majd mögéjük álltak a zöldek, a baloldaliak és a kereszténydemokraták is.

A város polgármestere, a szociáldemokrata Thomas Geisel hiába ígérgette, hogy a kivágott fákat újakkal fogják pótolni, ráadásul sokkal, de sokkal többel, a zöldeket ez nem hatotta meg, vezetőjük, Norbert Czerwinski aránytalannak nevezte, hogy a polgármester egyetlen koncert miatt több mint száz fától szabadulna meg.

A koncertet az első tervek szerint az Essen-Mülheim repülőtérnél tartották volna, Düsseldorftól északkeletre, ám a környéken fészkelő madarak védelmében (veszélyeztetett faj is van közöttük), új helyszínt kerestek neki. Egy új épületkomplexum parkolójára esett a választás, ám ahhoz hogy a 85 ezer fős tömeg zavartalanul szórakozhasson, némileg át kellett volna rendezni a terepet, például ki kellet volna vágni az említett fákat.

A koncert szervezőinek nem igazán tetszik a város döntése, közleményük szerint az énekes rajongói határtalan csalódottsággal reagáltak a hírre. A koncert egyébként végül a Düsseldorftól 50-55 kilométerre fekvő Gelsenkirchenben lesz megtartva, ám mivel a helyi stadion nem tud befogadni ennyi embert, ezért lehetséges, hogy Sheerannek több koncertet is kell adnia a városban. (via DW)

Borítókép: Ed Sheeran. Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok