Index Vakbarát Hírportál

A család gyűlölte Aretha Franklin búcsúztatóját

2018.09.04. 14:23

Ízléstelenre és sértőre sikerült a nemrég elhunyt Aretha Franklin búcsúztatóbeszéde, mondták el a soul királynőjének hozzátartozói. Az énekesnő unokaöccse, Vaughn Franklin szerint az énekesnőt búcsúztató Jasper Williams Jr. az ötven perces beszéde alatt egyszer sem volt képes méltóképpen beszélni a halottról.

Franklin szerint a nagynénje nem rendelkezett a temetéséről, tehát nem volt kívánsága, hogy Williams búcsúztassa, a gyászoló hozzátartozók azért őt választották, mert korábban a család több halottját is ő búcsúztatta. Williams úgy reagált: tiszteletben tartja a család véleményét, de sajnálja, hogy így éreznek.

Williams egyik legtöbbet vitatott kijelentése az volt, hogy a fekete életek addig nem számítanak, amíg maguk a feketék sem tisztelik azokat, és halomra ölik egymást. Stevie Wonder erre tiltakozásképpen már helyben felkiáltott, hogy a fekete életek igenis számítanak.

Williams a szertartás során arról is beszélt, hogy egy fekete nő egyedül nem képes férfiakat nevelni a fekete, apa nélkül felnövő kisfiúkból. A kijelentés azért volt különösen oda nem illő, mert Aretha Franklin négy gyereket nevelt egyedülálló anyaként.

Vaughn Franklin elmondta: Williams búcsúztatója az egész családot váratlanul érte. A Hollywood Reporter cikke szerint a gyászoló hozzátartozók nem egyeztettek előre a férfival a búcsúztató szövegéről. Aretha Franklin 76 éves korában halt meg augusztusban.

Nem ez volt azonban az egyetlen kellemetlenség Aretha Franklin temetése alatt: a szertartást vezető püspök nyilvánosan csöcsörészte meg a Natural Womant éneklő Ariana Grandét, akin ráadásul Bill Clinton is gátlástalanul legeltette a szemét. A püspök később elnézést kért a túl "barátságos" ölelésért.

Ne maradjon le semmiről!Rovatok