Index Vakbarát Hírportál

Kanye West: Kihasználtak, eltávolodom a politikától

2018.10.31. 08:24

A legutóbbi albuma óta Kanye West karrierje inkább hasonlított egy óriási politikai trollkodásra, mint egy zenei géniusz munkásságára: találkozott Trump elnökkel egy bizarr sajtóesemény során, személyesen ment a TMZ nevű bulvárportál szerkesztőségébe okoskodni, sztárvendég volt a Saturday Night Live című szkeccsműsorban, ahol a forgatás után még ottmaradt egy hosszú és zavarbaejtő beszédet tartani az amerikai elnökről, és így tovább. És mellesleg zavarosan próbálta valahogy azt kommunikálni, hogy át kellene gondolni a rabszolgaságot megszüntető alkotmánymódosítást is. Az új lemezének az SNL estéjén kellett volna megjelennie, de végül West Ugandába utazott befejezni.

Valószínűleg onnan írta ki Twitterre is a következőt:

Azaz hogy kinyílt a szeme, és rájött, hogy olyan üzenetek terjesztésére használták őt, amikben nem hisz. Kijelentette, hogy eltávolodik a politikától, és inkább a kreatívkodásra fog összpontosítani. Egy következő tweetben pedig egyértelműsítette a politikai nézeteit is: hisz a munkahelyek teremtésében, a börtönök megreformálásában, és a józan ész diktálta fegyverszabályozásban is, hogy a világ biztonságosabb legyen.

Habár West még mindig kiszámíthatatlan, ezzel úgy tűnik, hogy véget ért a korszaka, amikor nyilvánosan kiállt Trump mellett: a Make America Great Again sapija volt az egyik fő ok az SNL-beli konfliktusaira. Felesége, Kim Kardashian szombaton azt nyilatkozta, hogy férje nem biztos, hogy a legjobban kommunikáló ember: “Négy évig tart befejeznie egy számot, hogy kifejezze azt, amit szeretne. Amikor valamit kiír a Twitterre két másodperc alatt, azt, amit gondol, és amit mond, akkor nem biztos, hogy a legjobb kommunikátor a világon”, de tudja, hogy a szíve a helyén van.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok