Index Vakbarát Hírportál

Budapestre jön a Joy Division alapítója

2018.11.05. 10:20

Peter Hook a Peteh Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik éppen, és ha ez valakinek picit is felemelte a vérnyomását, mármint pozitív értelemben, akkor klikolkon ide, és vegyen jegyet a november 13-i koncertre, amit a Dürer Kertben lehet majd műélvezni. A jegyek baráti áron érhetők el, 5900 elővételben, 6500 a helyszínen.

Járt már nálunk Peter Hook, utoljára 2015-ben, akkor az Unknown Pleasures c. Joy Division albumot játszotta zenekarával. Hook a mai napig Anglia egyik legbefolyásosabb művészének számít, nemcsak azért, mert nélküle nemigen lett volna Joy Division (anélkül meg SEMMI), hanem azért is, mert kiváló basszusgitáros, és Ian Curtis halálát követően a New Orderrel továbbra is az angol könnyűzene meghatározó alakja tudott maradni.

Hook 2007-ben hagyta ott a New Ordert, majd Peter Hook & The Light nevű zenekarával a Joy Division életmű egyik legautentikusabb őrzője lett. A legendás dalok mellett később szépen beúsztak darabok a New Order diszkográfiájából is, jelenleg pedig a Substance, kislemezek és egyéb dalok gyűjteményéből álló lemezzel járják a világot

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?



Rovatok